Eğitim
Giriş Tarihi : 29-11-2016 09:07   Güncelleme : 29-11-2016 09:07

TEOG sınavında 15 Temmuz Halil kantarcı sorusu!

TEOG sınavında Ortaokul öğrencilerine 15 Temmuz'la ilgili sorulan soruda İstanbul Çengelköy’de şehit olan Halil Kantarcı’nın örnek davranışı soruldu.

TEOG sınavında 15 Temmuz Halil kantarcı sorusu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. Merkezi Ortak Sınavı sınavı dün gerçekleştirildi. Sınavın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümünde sorulan bir soru özlenen ve beklenen eğitim sistemi hakkında ipuçlarını verdi.

 “HELALLEŞİP, ALLAH’A SIĞINARAK EVDEN AYRILDI”

TEOG sınavında, 15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe girişimi için ülkenin karanlık güçler tarafından saldırıda olduğu vurgusu yapılarak “Bu metinde aşağıdaki kavramlardan hangisine örnek bir durum yoktur” diye belirttirilerek Şehit Halil Kantarcı’nın ruh hali soru şeklinde şöyle verildi;

“Halil, ülkesinin karanlık güçler tarafından işgal edilmek üzere olduğunu anladığında bunu engellemek için bir şeyler yapması gerektiğini düşündü. Çünkü adaletin olmadığı topluluklar yok olmaya, zulme rıza gösteren halklar rezil olmaya mahkumdu. Bu yüzden vatanını korumak için elinden geleni yapmaya karar verdi. Duasını edip, ailesi ile helalleşip Allah'a sığınarak evden ayrıldı.”

Sorunun cevap şıkları ise “A- Rızık B- Tevekkül C- Toplumsal yasa D- İrade ve sorumluluk” oldu.

adminadmin