Eğitim
Giriş Tarihi : 21-11-2013 12:15   Güncelleme : 21-11-2013 12:15

TEPEDEN İNME BİR YAKLAŞIM

Tepeden inme ve 'ben yaptım' oldu zihniyetinin halkın iradesiyle ters düştüğünü söyleyen Başkan Demirtaş, Dershanelerin kapatılmasının halkın iradesiyle ters düştüğünü kaydetti.

TEPEDEN İNME BİR YAKLAŞIM
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, son günlerde ülke gündemini meşgul eden dershanelerin kapatılması konusunun halkta endişeye neden olduğunu ifade etti.
 
2 MİLYON ÖĞRENCİ VE AİLELERİ ENDİŞELİ

Dershanelerin kapatılması  2 milyon öğrenci ve ailelerini endişelendirdiğini söyleyen Başkan Demirtaş, Dershanelerin ortaya çıkış nedenini eğitim sistemindeki olumsuzluklarının neticesi olarak gördü. Dershanelerin ihtiyaçtan doğduğunu belirten Demirtaş, Eğitim sistemindeki iyileşmenin sağlanmadan dershanelerin ortadan kaldırılması toplumda kaosa neden olabileceğini söyledi.
 
DERSHANELER OKULLARIN ALTERNATİFİ DEĞİL, YARDIMCISI

Dershaneler okulların alternatifi olmadığını, mevcut eğitim sisteminin yardımcısı olduğunu vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, " 4 yıllık örgün lise eğitiminde verilen bilgiler, okullarda öğretmenlerce yapılan sınavlarla değerlendirilmekte ve belli bir yüzde ile üniversiteye geçiş puanını etkilemektedir. Geçiş için en önemli husus sınavdır. Bu sınava hazırlık okuldaki sisteme entegre hale getirilememiş olması dershaneleri ihtiyaç haline getirmiştir. " dedi.
 
EKONOMİK KAYBA NEDEN OLACAKTIR

Ortadan kaldırılmasıyla dershanelerin bir ihtiyacı gidermeyeceğinin altını çizen Başkan Necattin Demirtaş, " Dershaneleri kaldırmak bu ihtiyacı ortadan kaldırmayacak ve ihtiyacın başka yollardan aramaya itecektir. Gayri yasal, vergi dışı olacağı için devlette ciddi ekonomik kayba yol açacaktır. Konu konuşulurken göz ardı edilen önemli bir diğer husus da dershanelerde istihdam edilen öğretmen ve yardımcı personelin geleceğidir." diye konuştu.
 
HALKIN İRADESİYLE TERS DÜŞMEKTEDİR

Tepeden inme ve 'ben yaptım' oldu zihniyetinin halkın iradesiyle ters düştüğünü belirten Demirtaş, Öğrenci ve öğretmenler ile onların aileleri düşünüldüğünde yaklaşık olarak 2 milyon kişiyi ilgilendiren bir hususta, tepeden inmeci 'ben yaptım' oldu yaklaşımı doğru değildir. Demokrasilerde iktidarlar halkı ikna ederek faaliyetlerini yürütürler. Halka rağmen halk için bir yenilik yapma iddiasının  bir şey kazandırmadığını önceki tecrübeleriyle bilen bir ülkeyiz. Bu durum 2013 Türkiye’sine yakışmamaktadır. Tarafları ikna edecek icraatların gerçekleştirilmesi yolu ile kendi kendilerine kapanmaları sağlanmalı. Aksi özel teşebbüs hürriyetine aykırı olduğu gerçeği unutulmamalı." ifadelerini kullandı.
 
adminadmin