Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-07-2017 12:11   Güncelleme : 12-07-2017 12:11

Terme Belediyesi’nden Hobi Bahçesi

Terme Belediyesi, ülke genelinde örnek gösterilen proje kapsamında ilçenin Kozluk mahallesinde 15 bin metrekare alan üzerinde hobi bahçesi kuruyor. Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede hayata geçirdikleri projelerde insan unsurunu ön planda tutuklarını belirterek, bu projeleri Türkiye’nin örnek aldığını söyledi.

Terme Belediyesi’nden Hobi Bahçesi

Terme Belediyesi, kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşmak isteyenler için hobi bahçesi kuruyor. Ülke genelinde örnek bir proje olarak değerlendirilen çalışma çerçevesinde, ilçenin Kozluk mahallesinde 15 bin metrekare arazi üzerine 52 hobi evi yapılacak. Başkan Kul, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Teknik ekipten bilgiler aldı.

ACİL DURUMLARDA BARINMA MERKEZİ

Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Terme Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile kurulacak alan normal zamanlarda Hobi bahçesi olarak, olası afet ve acil durumlarda ise Geçici Barınma Merkezi olarak hizmet verecek.

HEM ÜRETECEK HEM DE STRES ATACAKLAR

Vatandaşların her türlü tarımsal faaliyeti gerçekleştirebileceği alanda kullanıcılara özel olarak ayrılmış 144 metrekare alan içerisinde, 80 metrekare genişliğinde bahçeler yer alacak. Proje kapsamında, bahçelerde domatesten salatalığa, fasülyeden karpuza, her türlü tarımsal üretim mümkün olacak. Kullanıcılar sosyal alanlardan faydalanarak zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecek. Hobi bahçesi geniş otopark alanı ile de kullanıcılarına ferah bir ortam sunuyor.

DOĞAYI VE TOPRAĞI SEVDİRECEĞİZ

Afet ve acil durumlarda çok önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirterek, Hobi bahçelerinde güzellikler yetişecek diyen Belediye Başkanı Şenol Kul, "Projemiz ülkemiz genelinde örnek gösterilerek, benzer uygulama taleplerinin yaygınlaştığını öğendik. Hobi bahçeleri projemiz hayata geçtiğinde vatandaşlarımız kendi ürünlerini yetiştirerek kentin keşmekeşinden uzaklaşıp, doğa ile baş başa ve toprakla uğraşarak vakit geçirme imkânı bulacak. Hobi bahçesi aynı zamanda da birer sosyal kaynaşma merkezi olacak. Özellikle çocuklarımızın doğayı ve toprağı sevmelerine olanak tanıyacak. Vatandaşlarımız piknik yaparak, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirerek boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilecekler. Belediye olarak sadece Terme’ye değil Türkiye'ye örnek projeler yapıyoruz. '' diye konuştu.

adminadmin