Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-06-2019 09:12   Güncelleme : 12-06-2019 09:12

Terme Belediyesinden İndirim Dopingi

Terme Belediyesi yeni iş yeri açma ruhsat harçlarında indirime gitti. Başkan Ali Kılıç, “Her zaman esnafımızla kol kola en iyi şekilde hizmet edecek, işbirliği içinde olacağız.” dedi.

Terme Belediyesinden İndirim Dopingi

Terme Belediyesi daralan piyasalara nefes aldıracak örnek bir uygulama başlattı. Belediye Meclis 1. Başkan vekili Mehmet Devranlı başkanlığında gerçekleşen Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda yapılan teklif sonrası oylama ile işyeri açma ruhsatlarında fiyat indirimine gidildi.

“ULUSAL MARKET, BANKA VE İÇKİLİ YERLER KAPSAM DIŞI”

Alınan kararda 2019 yılı ücret tarifesi iptal edilerek; 2018 yılı ücret tarifesi uygulanacak. Böylelikle iş yeri açma ücretleri 2018 yılı tarifesine göre uygulamaya devam edecek. Söz konusu meclis kararında ulusal marketler, bankalar ve içkili yerler kapsam dışında bırakıldı. Yapılacak indirimle hem vatandaşın parasının cebinde kalması hem de ilçedeki birçok sektörün harekete geçirilmesi hedefleniyor.

“AMACIMIZ ESNAFIN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK”

Esnafın yükünü hafifletmek ve kolaylık sağlamak adına işyeri açma ve çalıştırma ruhsat harçlarında meclis üyeleriyle birlikte 2018 yılı tarifesine dönerek indirim yapma kararı aldıklarını söyleyen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ruhsatsız işyeri kalmaması ve esnafımıza kolaylık sağlamak adına meclis üyelerimiz ile birlikte işyeri açma ve çalıştırma ruhsat harçlarında indirim yapma kararı aldık. Amacımız esnafımıza kolaylık sağlayarak yükünü hafifletmektir. Her zaman yatırımcılarımız ve esnafımızla kol kola hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet edecek, işbirliği içinde olacağız. Karara onay veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Terme Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edilen indirim, kararın imzalanmasıyla birlikte hemen yürürlüğe girecek.

adminadmin