Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-10-2017 11:46   Güncelleme : 27-10-2017 12:55

Terme Pazar Camii Restore Ediliyor

Terme Pazar Camii restorasyon çalışmaları önümüzdeki hafta başlayacak. Belediye hizmet binasını geçici olarak tahsis eden ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Restorasyon çalışmaları bittiği zaman camimiz tarihi ve kültürel yapısına uygun olarak çok güzel bir görünüme kavuşacaktır” diye konuştu.

Terme Pazar Camii Restore Ediliyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen ihale ile Terme Pazar Camii restorasyon işine önümüzdeki hafta başlanacak. Restorasyon süresince camii ibadete kapatılacak ve bu sürede ihtiyacı karşılamak üzere Terme Belediyesi tarafından belediye binasında tahsis edilen alan kullanılacak.

400 GÜNDE TAMAMLANACAK

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçe Müftüsü Recep Apaydın, Pazar Camii imam hatibi Hasan Şakiroğlu, Terme Tarihi Pazar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail İskender ile birlikte restorasyon süresince cami cemaatinin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için belediye tarafından tahsis edilen hizmet binasının 3. katında incelemelerde bulundu. Başkan Şenol Kul, ihale kapsamında çalışmaların önümüzdeki hafta başlayarak 400 günde teslim edileceğini söyledi.

KORUNMASI SORUMLULUKLARIMIZ ARASINDA

1840’lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Caminin Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıdığını ifade eden Başkan Kul, “Camilerimiz Allah’ın huzurunda dua ve ibadetlerin topluca arz edildiği, secdelerin birleştiği, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği kutsal mekânlardır. Tarihi Pazar Camiimizin restorasyon çalışmaları özellikle gelecek nesillerimiz için çok önem arz ediyor. Tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen tarihi yapıların korunması bizim sorumluluklarımız arasındadır. Bizler de kutsallarımızı korumak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve ilçemizdeki din görevlilerimiz ile güzel işbirliği içerisinde elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KUL’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Terme ilçe Müftüsü Recep Apaydın restorasyon sürecince geçici olarak belediye hizmet binasını tahsis eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a işbirliği ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

adminadmin