Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-06-2017 08:48   Güncelleme : 25-06-2017 08:48

Terme-Sakarlı’da Arife Bayramı

Terme İlçesi'nde gelenek olan 'Arife Bayramı' renkli görüntülere sahne oldu. Sakarlı Cumhuriyet Mahallesinde toplanan vatandaşlar birbirlerinin bayramını kutlayıp dua etti. Programa katılarak şeker dağıtan Kul, “En büyük gücümüz birliğimiz” dedi.

Terme-Sakarlı’da Arife Bayramı

Terme İlçesi, Sakarlı Cumhuriyet Mahallesinde düzenlenen 'Arife Bayramı' etkinliğine bu yıl da yoğun katılım oldu. 60 yıldır yaşatılan gelenek ile mahalle halkı, arife günü toplandığı cami bahçesinde evlerinde yaptıkları pasta ve börekler ile şekerleri tepsilerle çocuklara dağıtarak arife bayramı kutluyor.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, arife bayramı etkinliğine eşi Nuran Kul ve minik oğlu Fırat ile birlikte katıldı, çocuklara kendi elleriyle şeker dağıttı.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ

Böylesi güzel bir mirasın yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Kul, “Arife bayramı gibi çok güzel bir etkinlikle tekrar bir araya gelmenin sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Değerlerimizi yaşatabilmenin, bir arada tutabilmenin ülkemiz ve milletimiz adına önemli katkıları olduğuna inanıyorum. Bizim en büyük gücümüz birliğimiz. Bu birlik ve beraberliğimizi, gelenek ve göreneklerimizi özümüzü unutmadan gelecek nesillere anlatabilmemiz lazım. Şimdiden tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramını tebrik ederim” diye konuştu.

Cami İmamı Selahattin Ak, “Bizler bayramımızı yarın yaşayacağız. Burada çocuklarımıza kendi yaşayacağımız bayram öncesinde onların dualarına ihtiyacımız olduğu için bir bayram yaşatıyoruz. Belediye Başkanımız Şenol Kul ve tüm katılan halkımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan dağıtımların ardından ellerinde poşetleri ile camiye gelen çocukları poşetleri dolu bir şekilde camiden ayrıldılar.

 

adminadmin