Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-01-2018 11:41   Güncelleme : 02-01-2018 11:41

Terme’de çocukların hayvan sevgisi

Terme Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanına Yerleştirilen Mamamatik, minik öğrencilere çevre bilinci ve hayvan sevgisini birlikte kazandırıyor.

Terme’de çocukların hayvan sevgisi

Terme Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanına yerleştirilen geri dönüştürülebilir evsel atıkların makineye atılmasıyla önünde bulunan mama kutusuna sokak hayvanları için mama bırakan mamamatik öğrencilere hem çevre hem de hayvan sevgisi kazandırıyor. Terme Yeni Mahalle İlkokulu tarafından hazırlanan “Bir Yudum Su, Bir Avuç Mama” projesi ile minik öğrenciler mamamatik kullanmayı öğrendi.

Öğretmenleri ile birlikte mamamatiğin başına gelen öğrenciler yanlarında getirdikleri pet şişeleri mamamatiğe atarak sokak hayvanlarına da mama sağlamış oldu.

Yeni Mahalle İlkokulu öğretmeni Naciye Delice “Belediyemize çok teşekkür ederim. Bize “Bir Yudum Su, Bir Avuç Mama” projesinde destek olarak, çocuklarımızı bilinçlendirmemiz de katkıda bulundu. Sokak hayvanlarına bu kadar duyarlı bir belediyemiz olduğu için çok mutlu oldum. Bu ziyaretlerimiz diğer öğrencilerimizle 15 günde bir devam edecek.” Dedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, çocuklara çevre bilinci oluşturacak her projenin kendileri için çok değerli olduğunu ifade ederek, “Çocuklar bizim geleceğiz. Geleceğe daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için çocuklarımıza temizlik bilinci kazandırmak ve daha da önemlisi çocuklarımızı geri dönüşüm konusunda bilgilendirmek çok önemli. Mamamatik, çok güzel bir makine. Siz ona geri dönüştürebilir atık atıyorsunuz, oda önünde bulunan hazneye sokak hayvanları için mama bırakıyor. Böylelikle hem sokak hayvanlarını koruyor hem de geri dönüştürülebilir atıkları toplamış oluyoruz. Terme’de çevreye duyarlı çocukların yetişmesi Terme’nin geleceğinin de daha aydınlık alacağını gösteriyor.” Şeklinde konuştu.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Ekibi gelen çocuklara sokak hayvanlarının korunması ile ilgili kitap dağıttı.

 

adminadmin