Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-12-2016 11:38   Güncelleme : 07-12-2016 11:38

Terme’de Geri Dönüşüm Çalışmaları

​Sürdürülebilir çevre politikası kapsamında kaynakların geri kazanılması amacıyla geri dönüşüm seferberliği başlatan Terme Belediyesi önemli başarılara imza atıyor.

Terme’de Geri Dönüşüm Çalışmaları

Samsun Haber - Sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında önemli projelere imza atan Terme Belediyesi, geri dönüşüm ve atık yönetimi çalışmaları ile ilçenin çehresini değiştiriyor. 2015 yılında bir geri dönüşüm firması ile sözleşme imzalayan belediye, yaptığı çalışmalarla aylık yaklaşık 400 ton çöpü geri dönüşümle tekrar kullanıma kazandırıyor.

Çalışmalar kapsamında, ilçenin bazı noktalarına geri dönüşüm kafesleri yerleştirilerek vatandaşların bu alanlara çöpleri atmaları sağlanırken, kamu kurumları ve okullara teslim edilen geri dönüşüm kutuları ile bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

“HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR”

Dünyanın öncelikli sorununun bilinçsiz ve aşırı tüketim olduğunu hatırlatan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Eskiden çöp olarak adlandırılan maddelerin bilinçsiz bir şekilde çöpe ve doğaya atılmasına engel olarak, bu atıkların kıymetli birer hammadde kaynağı olduğu bilinciyle harekete geçtik. Yaşamın her alanında insanla bir bütün içerisinde yer alan çevremize sahip çıkmamız hepimizin sorumluluğundadır. Eğer çevremizle barışık olur, çevremizi korursak toplumsal kalkınmayı hızla gerçekleştirme yolunda önemli bir adım atmış oluruz. Doğaya ne verirsek doğa da bize onu verir. Vatandaşlarımızdan beklentimiz plastik, cam, kağıt ve karton gibi geri kazanılabilir atıklarını ayrı toplayarak belediyemizin kumbara, konteyner ve bidon yerleştirdiği noktalara bırakmalarıdır. Topladığımız atıkları tekrar ekonomiye kazandırabiliriz, daha da önemlisi çevreyi kazanmış oluruz” dedi.

 

adminadmin