Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-06-2019 10:42   Güncelleme : 25-06-2019 10:42

Terme’de Sel Sonrası Çalışmalar Devam Ediyor

Terme Kaymakamı Mehmet Parlak ve Belediye Başkanı Ali Kılıç, aşırı yağışlar sonucu ilçede yaşanan sel ve heyelan sonrası mahalle muhtarları ile bir istişare toplantısı yaptı. Kılıç, “Oluşan tüm olumsuzlukların hepsini yapabilecek güce sahibiz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar." dedi.

Terme’de Sel Sonrası Çalışmalar Devam Ediyor

Terme ilçesinde aşırı yağışlar sonrası selden ve heyelandan etkilenen mahalle muhtarları istişare toplantısı yapıldı. Terme Kaymakamı Mehmet Parlak Başkanlığında, halk eğitim merkezi müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Belediye Başkanı Ali Kılıç, AK Parti ilçe başkanı İbrahim Ar, mahalle muhtarları ve ilçedeki kamu kurumlarının yetkilileri katıldı. Toplantıda devam eden çalışmalar ve eksikliklerin giderilmesi için bilgi alışverişinde bulunuldu.

Sel felaketinden dolayı oluşan hasarları ve mağduriyetleri en aza indirmek için hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, hızlı bir şekilde yaraların sarılacağını ve ekipler tarafından sahada temizlik, tamir, onarım ve bakım konusunda en iyi şekilde çalışıldığını söyledi.

“KILIÇ’TAN KURUMLARA TEŞEKKÜR”

Kılıç, ayrıca sel sonrası ilk andan itibaren Samsun Büyükşehir Belediyesi, AFAD, DSİ ve birçok farklı kurumun desteğini hissettiklerini ifade ederek kendilerini yalnız bırakmayan bu kurumlara Terme’liler adına teşekkür etti. Birlik beraberlik içerisinde kurumlar arası dayanışmayla yaraların hızlı bir şekilde sarılacağını söyledi.

“ÇOK FARKLI TAHRİBATLAR VAR”

Sel ile ilgili ilk andan itibaren kriz masası oluşturulduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen yağış ve sonrasında meydana gelen sel afetinden dolayı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Selden en büyük zarar gören Mahallelerimizi gezerek teknik ekibimizle beraber yerinde kontrollerine devam ediyoruz. Çok farklı tahribatlar var. Dere yataklarının aşırı selden dolayı yollara verdiği zararlar var. Devletimizin tüm ekipleriyle birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Kurumlarımız tüm yoğunluğunu bölgeye vermiş durumda. “ dedi.

“YARALAR EN KISA SÜREDE SARILACAK”

Vatandaşların sabırlı olmasını isteyen Başkan Kılıç, “Oluşan tüm olumsuzlukların hepsini yapabilecek güce sahibiz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Afete anında müdahale etmemiz mümkün değil ama sonrasında çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu vesile ile bir kez daha tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Devletimiz halkımızın yaralarını en kısa sürede saracaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” şeklinde konuştu.

adminadmin