Güncel
Giriş Tarihi : 15-06-2015 14:30   Güncelleme : 15-06-2015 14:30

Terme’de üniversite belediye işbirliği

SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un davetlisi olarak Terme ilçesinde çalışmalar yapan Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2

Terme’de üniversite belediye işbirliği

SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un davetlisi olarak Terme ilçesinde çalışmalar yapan Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri çalışmalarını tamamladı.

Amasya Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yaşar Bahri Ergen, Öğretim Üyeleri Okan Murat Dede ve Ali Kemal Arkun öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmaların jüri toplantılarına Terme Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Cemal Can katıldı.

Öğrencilerin hazırladıkları ilk 9’a giren projelerin oylanması ile ilk 3’e girenler belirlendi. Genç mimarlar projeleri hakkında jüri üyelerine ayrıntılı bilgi verdi.

Üniversitelerin bilginin üretildiği ve bu üretilen bilginin tüm toplumun ve insanlığın refahına sunulduğu yerler olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Kul, "Bu anlamda projeleri çok önemsiyoruz ve gücümüz yettiğince proje havuzları oluşturmaya çalışıyoruz. Terme ilçemizde uygulanacak tüm projelerde ortak aklı harekete geçiriyoruz. Eğer dünyada güçlü olmak, yarına güvenle bakmak istiyorsak bilgiyi üretme mecburiyetimiz var. Üniversiteli gençlerimizin dinamizminden yararlanmayı amaçladığımız bu çalışma sayesinde projelerimizin daha güçlü hale geleceğine inanıyorum. Terme Belediyesi'nin projeleriyle ilgili çalışma yapan tüm öğrenci ve öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin hazırladığı projelerden mutlaka yararlanacağız." dedi.

Öğrencilerin Terme İlçesinde  örnek projeler yaptıklarını ifade ederek çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Amasya Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yaşar Bahri Ergen “Proje çalışmalarımızda her zaman destek ve katkılarını gördüğümüz Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve ekibine teşekkür ederim" diye konuştu.

adminadmin