Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-08-2017 14:23   Güncelleme : 15-08-2017 14:23

Terme'yi Duyarlı Buldular

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonFed) yöneticileri Terme'nin hayvanlar konusunda duyarlı olduğunu söyledi

Terme'yi Duyarlı Buldular

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonFed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan ve yönetim kurulu üyeleri Nihal Erkoç, Ramazan Etci, Semra Antep, Naciye Özçelik, Nurten Candan,Tuba Öner, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u ziyaret etti.

KUL'A TEŞEKKÜR

HayKonFed Başkan Yardımcısı Haydar Özkan ve beraberindeki üyeler, Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ertan Keleş nezaretinde Terme Belediyesi Hayvan Barınağı’nı yerinde inceledi. Keleş'ten barınak ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan HayKonFed Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, Karadeniz Bölgesi'ndeki sokak hayvanlarının eksiklerini öğrenmek ve iyileştirme çalışmaları yapmak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Özkan, "Terme’yi gezdik. Çok hoşumuza gitti. Esnaf duyarlı ve su kapları koyuyor. Ayrıca barınakta da başarılı çalışmalar yapılıyor. Bir kaç küçük eksiklik var, onların da zamanla çözüleceğine inanıyoruz. Başkanımız Şenol Kul'a ve Termelilere hayvanlara gösterdikleri duyarlılık nedeniyle çok teşekkür ediyoruz" dedi.

GEREKEN YAPILIR

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da HayKonFed üyelerini Terme'de görmekten mutlu olduklarını söyledi. Başkan Kul, "Hayvanları barınaklarda tutmuyoruz. Barınaklarımızda bir süre kaldıktan sonra Samsun Barınağına teslim ediliyor. Burada kısırlaştırılıyor ve geri getiriliyor. Barınaktaki eksiklikleri elbette gideririz" diye konuştu.

Başkan kul, doğada hayvanların da hakkı olduğunu, insanların paylaşmayı bilmesi gerektiğini ve hayvanlara kötü davranılmasının önüne geçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN