Güncel
Giriş Tarihi : 09-09-2015 20:30   Güncelleme : 09-09-2015 20:30

Terör saldırılarına tepkiler

TRABZON (AA) -  Trabzon'da toplanan bir grup, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi

Terör saldırılarına tepkiler

TRABZON (AA) -  Trabzon'da toplanan bir grup, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Kahramanmaraş Caddesi'nde MHP Trabzon İl Başkanlığı ve Trabzon Ülkü Ocakları koordinesinde bir araya gelen ve aralarında MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Mihraç Altınışık, MHP Trabzon milletvekili adayı Hüseyin Örs'ün de bulunduğu grup, artan terör olaylarına tepki göstermek için yürüyüşe geçti.

"Vatana, Bayrağa ve Şehide Saygı Yürüyüşü" adı altında gerçekleştirilen yürüyüşe katılımcılar büyük Türk bayrağı açtı. Ellerinde Türk bayrağı ve son günlerdeki terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin cenazelerine ilişkin fotoğraflar taşıyan grup "Ne mutlu Türküm diyene" yazılı dövizler açtı.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez", Vatan sana canım feda", "Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz" şeklinde sloganlar atıp tekbir getiren gruptakiler, Uzun Sokak üzerinden Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Gruptakiler, burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

MHP İl Başkanı Demeli, burada yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olaylarına ve terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Teröre karşı herkesimin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyleyen Demeli, "Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin teröre karşı omuz omuzayız" dedi.

Yürüyüşlerinin terörle mücadele eden asker ve polislere moral olmasını isteyen Demeli, "Bütün şehitler bizim için bayraktır. Bayrağa sahip çıkacağız ve asla yere düşürmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Gruptakiler daha sonra "Andımız"ı okuyup dağıldı.

- Giresun

Debboy mevkisinde toplanan siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri Gazi Caddesi güzergahını izleyerek Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen grup üyeleri, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde slogan attı.

Grup üyeleri  bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

adminadmin