Fikir
Giriş Tarihi : 06-04-2020 14:27   Güncelleme : 06-04-2020 14:27

Teşekkürler Yılmaz Özdil!

Cuma günkü yazımda Türkiye’nin dünyayı teslim alan Çin virüsü Kovid-19’la mücadele kapsamında sadece kendi halkına değil, yardım isteyen 88 ülkenin halkına da el uzattığını yazmıştım. Avrupa’da Çin virüsü Kovid-19’u kapan ihtiyarlar ölüme terk edilirken Türkiye hiçbir ayrım gözetmeden herkesin yardımına koşuyor.

Teşekkürler Yılmaz Özdil!

Her türlü şenâatle Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek isteyenlerin bugünlerde umudu Çin virüsü Kovid-19. Lâkin Başkan Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin başarılı hamlelerle virüs krizini yönetmesi mâlûm güruhun şirazesini bozdu. Mezkûr yazımda, programına aldığı ABD yaşayan bir Türk profesörünün Başkan Erdoğan’ın sağlık politikalarını övmesiyle canlı yayında sinir krizine giren Habertürk spikeri Didem Arslan’dan da bahsetmiştim.

 

Mâlûm güruhun şirazesinin kaymasıyla yazmamaları, söylememeleri gerekenleri yazıp söylüyorlar. Başkan Erdoğan’ı kötülemek isterlerken, belki de Başkan Erdoğan’ın bile unutmuş olduğu insanî icraatlarını hatırlatıyorlar, sağolsunlar. İşte bunlardan biri de, piyasada Mustafa Kemal tüccarı olarak nâm salmış Yılmaz Özdil.

 

1 Nisan’da Sözcü Gazetesi’nde yayımlanan yazısında tüccar Özdil, Başkan Erdoğan’ın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasını eleştirmek isterken Türkiye’nin dünyadaki mazlumlara nasıl el uzattığını tek tek sıralamış. İstesem ben böyle bir sıralama yapamazdım. Açıkçası çoğundan da haberim yoktu. Başkan Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin yaptığı insanî faaliyetleri hatırlattığı için tüccar Özdil’e teşekkür ediyorum. Tahmin ediyorum Ak Parti yöneticileri de kendisine teşekkür edecektir.

 

İşte Özdil’in kaleminden Başkan Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin iftihar tablosu:

 

“Hobaraa diye memlekete doldurdukları beş milyon Suriyeli'ye şimdilik kaç para harcadılar? 52 milyar dolar harcadılar.

 

Filistin'e yaptıkları yardım iki milyar doları geçti.

 

Sudan'a 750 milyon dolar bağışladılar.

 

Somali'ye 750 milyon dolar verdiler.

 

Afganistan'a 650 milyon dolar ödediler.

 

Libya'ya gönüllerinden yarım milyar dolar koptu.

 

Şeriatçı Mursi'nin cumhurbaşkanı olması şerefine Mısır'daki müslüman kardeşler'e tiko para ne gönderdiler? İki milyar dolarcık gönderdiler.

 

Afrika'ya verdikleri para yedi milyar doları aştı…

Komor'a stadyum yaptılar. Tanzanya'ya Burkina Faso'ya su kuyuları açtılar. Zimbabwe'ye pazar yeri inşa ettiler. Gana'ya Togo'ya Uganda'ya kırtasiye malzemesi gönderdiler. Moritanya'ya ahır kurdular. Mozambik'e inek dağıttılar. Gambiya'ya dökümhane kurdular. Kongo'ya okul yaptılar. Eritre'ye Lesoto'ya üniforma hediye ettiler. Kamerun'a deterjan verdiler. Cibuti'ye ambulans verdiler. Somali'ye Mali'ye Tunus'a Mısır'a çöp kamyonları verdiler, çöp kamyonlarını teslim töreninde konuşan şehircilik bakanımız “bu çöp kamyonları kardeşliğimizi pekiştirecek” dedi. Sierra Leone'ye vidanjör verdiler.

 

Arakan'a 50 milyon dolar gönderdiler.

 

Yemen'e 50 milyon dolar gönderdiler.

 

Lübnan'a 50 milyon dolar gönderdiler.

 

Pakistan'da köylülere keçi dağıttılar.

 

Yemen'e un verdiler.

 

Okyanusya ülkesi Palau'ya VIP minibüs hediye ettiler.

 

Karayip Denizi'ndeki Antigua'ya bilgisayar hibe ettiler.

 

Büyük Okyanus'ta sadece dokuz mercan adacığından oluşan ve nüfusu sadece 12 bin kişi olan Tuvalu'ya “size ne verelim?” diye sordular, “bizim çocuklar futbol seviyor, nizami futbol topumuz yok” cevabı gelince, futbol topu ve pompa gönderdiler.

 

Teee ABD'nin Oregon eyaletinde yaşayan Kızılderililere 200 bin dolar hibe ettiler iyi mi… Washington'a direkt uçuş başlatan Türk Hava Yolları'nın ilk seferinde Apaçi, Novajo, Cheyenne ve Mohikan kabilelerinden 17 şefi, İstanbul'a getirdiler, yedirip içirip, gezdirdiler.”

 

Liste devam ediyor ama yerim kalmadığı için tamamını iktibas edemedim. Lütfen internetten yazıyı bulup okuyunuz ve Türkiye ile iftihar ediniz. Bir kez daha teşekkürler Özdil!

Star - Yakup KÖSE

adminadmin