Siyaset
Giriş Tarihi : 17-06-2017 09:09   Güncelleme : 17-06-2017 09:09

Teşkilatlara 2019 Seçim Talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Teşkilatı’nın düzenlediği iftara katıldı. Ankara’nın her yönüyle masaya yatırıldığı programda yeni proje ve kentsel dönüşümlerin müjdesi verildi

Teşkilatlara 2019 Seçim Talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'ndaki geleneksel iftar yemeğinde AK Parti il teşkilatları ile bir araya geldi, hem özlem giderdi hem de önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında sık sık 2019 Genel seçimine değinen Cumhurbaşkanı, "Ankara'nın ülkemizdeki misyonu çok büyük. 15 Temmuz'da istiklal ve istikbal ve mücadelesinin baş aktörü olan Ankara'da 2019 seçimlerine kadar kapısını çalmadık ev, sıkmadık el, tebessüm etmedik yüz bırakmadan çalışmalıyız. Şimdiden Ankaralıya vefanızı gösterin" dedi.

SEÇİM STARTINI VERDİ

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Bakanlar, Ankara Milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe teşkilat başkanları katıldı. Başkentten seçim startını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililerden bir de ricada bulundu. Erdoğan, "AK Partili olmak gurur abidesi olmak değildir, iktidar gücünüz gururlanma sürecine katkıda bulunsun diye kullanmamalıyız. Tam aksine tevazu ehli olmak suretiyle vatandaşlarımıza yaklaşmalıyız. Bunu yapmak durumundayız. Aksi takdirde Rabbimin bize verdiği bu nimeti süratle kaybederiz. Önümüzde 2019 genel seçimleri var, etkili, hızlı ve kapsamlı bir şekilde bu seçimlere teşkilat olarak iyi hazırlanmak zorundayız. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımız, kapı kapı dolaşmak durumundayız. Bu parti 14-15 yıllık süre içinde yatırımları ile belli mesajları verdi, veriyor. Daha çok çalışmamız, yatırımlar yapmamız lazım. Kapı kapı dolaşın, tebessüm edip sofralara konuk olun" diye konuştu.

DEV YATIRIMLAR YOLDA

Kentte yapılan çalışmalara büyük övgü dizen Cumhurbaşkanı, "Dönüşüm projeleri ile çehresi değişen Ankara ile gurur duyuyorum ve buradan sözünü veriyorum 2019'a kadar ülkemizin kalbi bu şehrin çehresi çok daha değişecek. Dev yatırımlarla bambaşka bir Ankara olacak. Kentsel değişim ve dönüşüm projeleri ile Ankara'ya gereken yatırımların yapılmaya devam edecek" dedi.

ALTINDAĞ'A BÜYÜK ÖVGÜ

Restorasyonlarla başkente kazandırılan tarihi semtlerden Altındağ'a da değinen Cumhurbaşkanı, "Altındağ ilçesindeki yapılaşmaları görünce iftihar etmemek mümkün değil. Biz 14 yıldır verdiğimiz hizmetlerle cumhur ile cumhuriyeti buluşturduk. Milletimizin Ankara'ya bakışını değiştirdik. Bu süreçte Ankara da kendini değiştirdi. Gecekonduların kuşatmasındaki köhne Ankara'dan modern bir başkentin doğuşuna hep birlikte şahitlik ettik" şeklinde konuştu.

'ULUSLARARASI MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ'

"AK Parti teşkilatı olarak, hükümet olarak bizlere düşen bu şehri layık olduğu hizmetlere ulaştırmaktır" diyen Cumhurbaşkanı, "Mimariden çevreye, kültür sanattan eğitime her alanda Ankara'yı uluslararası düzeyde bir marka şehir haline getirmekte kararlıyız. Bunun için milletimizin gönlündeki yerimizi daha da güçlendirmeliyiz. Kentsel dönüşüm, değişim dediğimiz projelerimizi süratle bitirmek durumundayız. Onun için gecekondular, kaçak yapılaşma, bütün bunları bir an önce bizim yapacağım kentsel dönüşüm ve değişimle halletmemiz lazım. Belediyelerde hizmet gerektir ama yeterli değil. Caddelerde ilerlerken sağda solda bu çarpık yapılaşmalar olmasın. Belediyelerimiz bir an önce buralardaki bu yapılaşmayı çok daha modern, insanca yaşanabilir hale dönüştürsün" ifadelerini kullandı.

SABAH - TÜLAY CANBOLAT

Recep YAZGANRecep YAZGAN