Güncel
Giriş Tarihi : 03-04-2017 09:05   Güncelleme : 03-04-2017 09:05

Tgc O Teröristleri Koruyor

Tescilli FETÖ’cüler Ekrem Dumanlı, Mehmet Kamış, Bülent Keneş ve Abdulhamit Bilici’nin TGC üyeliklerinin devam ettiği ortaya çıktı. Başkan Olcayto, “Yargı kararı olmadan adım atmayı düşünmüyoruz” dedi.

Tgc O Teröristleri Koruyor

Türkiye, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra FETÖ ile topyekûn mücadele ederken Şike, Ergenekon, Balyoz, Tahşiye ile 17-25 Aralık gibi onlarca kumpasın içinde görev alan örgüt mensuplarının birçok meslek gurubundaki üyeliklerinin devam ettiği öğrenildi.

FETÖ’nün ünlü firari ve tutuklu gazetecilerin de aralarında yer aldığı onlarca kişinin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)’nde halen üyeliklerinin devam ediyor olması dikkat çektim. Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Spor Kulübünün FETÖ’cü üyelerini ihraç etmesinden sonra şimdi gözler TGC gibi diğer meslek gruplarında.

NEDEN İHRAÇ ETMİYOR

FETÖ’cü üyelerini ihraç edip etmeyeceklerini sorduğumuz Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto, “Hayır” yanıtı verdi. Ekrem Dumanlı, Bülent Keneş, Abdulhamit Bilici ve Tarık Toros gibi haklarında adli soruşturmalar açılan cemiyet üyesi FETÖ’cülerin ihraçlarının Yönetim kurulunda gündeme gelmediğini belirten Olcayto, “Böyle bir konu gündemimizde yok ancak biz yargı kararı kesinleştikten sonra bu konuyu gündeme alıp konuşabiliriz. Yargı kararı olmadan böyle bir adım atmayı düşünmüyoruz” dedi.

ÖRTÜLÜ KORUMA MI VAR

Peki, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin ihraç etmeyi düşünmediği ve yargı kararı gerekçesinin ardına saklanarak koruduğu cemiyet üyesi gazeteciler kim ve neyle suçlanıyorlar. Cemiyetin ihraç etmeyeceğini söylediği isimlerin başında kapatılan Zaman Gazetesinin eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı geliyor. Hakkında yakalama kararı bulunan Dumanlı “cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, iftira, silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkmaya teşebbüs etmek” gibi onlarca eylemle suçlanıyor. Dumanlı hakkında yakalama kararı çıkınca Pensilvanya’ya kaçmıştı.

İŞTE FETÖ MİLİTANLARI

Yine Cemiyetin yargı kararının ardına sığınarak korumaya çalıştığı diğer üyelerini bir kısmı ise Dumanlı gibi yurt dışına kaçtı. Bir kısmı ise FETÖ medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanıyorlar. İşte gazeteciler cemiyetinde üyeliği aktif olan ünlü FETÖcü isimler; Abdullah Kılıç, Ali Akkuş, Bilal Şahin, Bülent Keneş, Bülent Korucu, Celil Sağır, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Emre Soncan, Ertuğrul Erbaş, Muhammed Fatih Uğur, Faruk Mercan, Halil İbrahim Balta, Halil İbrahim Ekiz, Halit Esendir, Abdulhamit Bilici, Levent Kenez, Mehmet Kamış, Metin Yıkar, Nazlı Ilıcak, Seyid Kılıç, Şahin Alpay, Tarık Toros, Ünal Tanık.

Star

adminadmin