Kültür
Giriş Tarihi : 16-11-2016 10:52   Güncelleme : 16-11-2016 10:52

​The Beatles İle Samsun’un Yolları Nasıl Birleşebilir Demeyin!

Samsunlu Heykeltraş Adil Çelik, dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles’ın insansı android robotlarını yapacak.

​The Beatles İle Samsun’un Yolları Nasıl Birleşebilir Demeyin!

Batılıların ‘Türklerin Leonardo’su’ dediği dünyaca ünlü heykeltıraş Samsunlu Adil Çelik, Samsun İnternet Medya Grubu (İMG) üyelerini atölyesinde ağırladı.

Daha önce Atatürk ve silah arkadaşlarının ve bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın android robotlarını yaparak büyük bir başarıya imza atan Çelik, şimdi de dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles’ın insansı android robotlarını yaparak Avrupa’da sahne alacaklarını söyledi.

ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIK

Samsunlu Heykeltraş Adil Çelik, dünyanın ilk insansı android robot çalışmalarına bundan tam 25 yıl önce başladığını, İlk deneyimlerine Walt Disney’de çalıştığı dönemlerde başladığını belirterek;'20 yıl önce Atatürk’ün insansı android robotunu yaparak android robot çalışmalarına başladım. Sonrasında Kırşehir Belediyesi'nin isteği üzerine Türkiye'nin iftiharı ve bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın android robot heykelini yaparak önemli bir başarıya imza attık. Şimdi de dünya da büyük ses getireceğine inandığım  ünlü müzik grubu The Beatles’ın insansı android robotlarını yapmaya başladık. En büyük idealim Türk sanatçısının sesini tüm dünyaya duyurmak ve bu alanda ne kadar başarılı olduğumuzu ispatlamak istiyorum' dedi.

İNSANLIĞIN GÜZEL YÜZÜ SANATTIR

Amasya Şehzadeler Müzesi’ne padişah heykelleri, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını simgeleyen Bandırma Vapuru (Atatürk ve silah arkadaşları) projesi, Amazon köyü projesindeki Amazon kadın heykelleri gibi çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Çelik;'Ben ülkemizde sanata ve sanatçıya yeteri kadar değer verildiğini düşünmüyorum. Oysa bir ülkenin temelden kalkınması ve büyümesi sanattan kültürden ve bu değerlere önem vermekten geçer. Samsun'un kültürel ve sanatsal gerçeklerine bakıldığında müthiş altyapısı ve geçmişten gelen çok değerli tarihi bir mirasa sahip bir şehir. Bütün sorun bu güzellikler kültür ve sanata nasıl yansıtılır, tarihi gerçekler sanatla nasıl buluşturulur? Bunları konuşmak, tartışmak ve hayata geçirmek önemli.' diye konuştu.

TARİHİ GERÇEKLER ORTAYA ÇIKARILMALI

Samsun'un değişik ilçelerinde geçmiş yıllara ait tarihsel nitelikte önemli bulguların olduğunu belirten Çelik;'Örneğin Hititlerin Samsun'un Bafra ilçesinde yaşadıkları ve buradan Anadolu'ya göç ettiklerine dair çok ciddi emareler var. Bazı tarih bilimciler bunu doğruluyor. Samsun'u yönetenler bu gerçeği sanat ve tarihle buluşturabilirse şehre müthiş bir turizm potansiyeli kazandırmış olurlar. Avrupalı, tarihsel gerçeklere büyük önem verirken bizler ayağımızın dibinde olan tarihimizi gün yüzüne çıkaramıyorsak burada ciddi bir eksiklik var demektir. Sanata, kültüre, bilime önem veren ülkelerin geldiği noktalar iyi araştırıldığı takdirde nerede hata yaptığımızı görmek ülkemiz açısından hiçte zor olamayacaktır.' diyerek sözlerini tamamladı.

adminadmin