Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-03-2019 09:26   Güncelleme : 22-03-2019 09:26

TKP Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Belma Nur Kartal; Sadece oylarınıza değil sizlerle birlikte yürümeye de talibiz!

Samsun’un birçok ilçesinden TKP’ye çok sayıda davet geliyor.

TKP Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Belma Nur Kartal; Sadece oylarınıza değil sizlerle birlikte yürümeye de talibiz!

Çarşamba’da seçim çalışmalarına çarşı esnafıyla görüşerek devam eden TKP Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Belma Nur Kartal, diğer adaylar arasında tek kadın aday oluşu ve komünist kimliğiyle dikkat çekiyor.

Çarşamba’da esnaf ziyaretleriyle 31 Mart seçimlerinde kendisine destek isteyen TKP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belma Nur Kartal çalışmalarına Terme’de devam etti.   

Kartal, Terme Sakarlı beldesi Cemevi’nde mahalle halkıyla görüştü. CHP’nin Terme’de Saadet Partisi adayını desteklemesine ve Samsun’u İYİP’e terk etmesine tepkilerini dile getiren Belma Nur Kartal “Maraş'ta katledenlerle, Sivas’ta yakanlarla, Hızır Paşalarla aynı gemide değiliz. Biz Pir Sultanların, boyun eğmeyen emekçi halkın gemisindeyiz. Halka yalan söylemek suçtur diyoruz.  Sadece oylarınıza değil siz halkımızla birlikte yürümeye talibiz. ”

TKP’lileri ağırlayan Alevi Dedesi Emrah Çolak da bugüne nasıl gelindiğine dair tarihten örnekler vererek Aleviliğin haksızlığa, adaletsizliğe ve sömürüye başkaldırının adı olduğunu belirtti.

TKP’nin Samsun adaylığına ilişkin Emrah Çolak, “Bugün bunlar konuşulur, yarın vücut bulur, ertesi gün taraf bulur” dedi.

CHP’nin çıkardığı ve desteklediği İYİP adaylarının tıpkı diğer ittifak adayları gibi birer proje olduğunu belirterek “Aklıselim düşünmek lazım, bilinci ve direnci kaybetmemek lazım, bunlar meydanın boş ve sessiz olmadığını bilmeliler” diye konuştu.

adminadmin