Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-03-2019 09:04   Güncelleme : 12-03-2019 09:04

Togar’dan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Mesajı

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Hasan Togar, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Togar’dan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Mesajı

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Hasan Togar mesajında, “İstiklal Marşı necip Türk Milletinin bağımsızlık inancıyla, imkânsızlıklar ve bin bir zorluk içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin o günkü manevi ve milli ruhla mısralara dökülmüş ifadesidir” dedi.

 İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşının, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin bu yıl 97. yıldönümünün kutlandığını belirten Togar, “Dört bir yanı düşmanla kuşatılmış ülkemizin o günlerde bulunduğu şartlar içerisinde yaşanan olaylara ve işgallere karşı haykırışın, duruşun, bağımsızlık ateşinin, Milli ruhun ortaya çıkışının en güzel şekilde ifadesi İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif, bu eserleriyle istiklal mücadelemiz esnasında esarete isyan ederek vatan aşkını dile getiren mili, manevi ve coşkulu mısralarıyla milletimizin silkelenmesine, aydınlanmasına ve uyanmasına büyük katkı sağlamıştır.”

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy hasta yatağında onu ziyaret edenlere verdiği cevabı “Kimse bir daha İstiklal Marşı yazamaz, ben de yazamam! Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” sözü bu büyük eserin hangi şartlarda ve hangi duygularda yazıldığının en büyük göstergesidir. Bizimde duamız Bayrak şairimiz ile aynıdır. Allah bu yüce Türk Milletine bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu duygu ve düşüncelerimle TBMM tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümünde İstiklal Marşımız gibi bir destanı yazdırarak bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 

adminadmin