Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-10-2017 08:48   Güncelleme : 27-10-2017 08:48

Togar’dan Uluslararası Arkeoloji Sempozyumuna Davet

Tekkeköy Belediyesinin ev sahipliğinde dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 55 Akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu 27 Ekim Cuma günü saat 10:00’da Tekkeköy Belediyesi Konferans salonunda başlıyor.

Togar’dan Uluslararası Arkeoloji Sempozyumuna Davet

Tekkeköy Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Oxford Üniversitesi (İngiltere), Oulu Üniversitesi (Finlandiya), Karadeniz Tarih Araştırmaları ve Çevre Platformu (KATAP) ile Amisos Yayın Birliği ortaklığında 27 – 29 Ekim tarihleri arasında Tekkeköy Belediyesi Kongre Salonunda yapılacak olan Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu için Türkiye ve Dünyanın farklı ülkelerinden katılımcılar gelmeye başladı.

Bölgede ve Samsun’da düzenlenen en büyük katılımlı Arkeoloji Sempozyumunun yapılacağına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemli bilgilerin paylaşılacağı Arkeoloji Sempozyumumuz bölgemiz ve Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları hakkında birçok bilinmeyenin gün yüzüne çıkmasına öncülük yapacaktır. Dünyanın ve ülkemizin farklı üniversitelerinden 55 akademisyenin katılacağı Arkeoloji Sempozyumumuzun açılışı 27 Ekim Cuma günü saat 10:00’da Belediyemiz Konferans Salonunda yapılacaktır. Tarihi ve Arkeolojik anlamda bölgeyle ilgili birçok bilginin paylaşılacağı dünya çapındaki bu önemli organizasyonumuza tüm hemşehrilerimizi ve ilgilileri davet ediyorum” dedi.

 

adminadmin