Genel
Giriş Tarihi : 27-12-2018 08:25   Güncelleme : 27-12-2018 08:30

Tonguç Akademi 9. Sınıf Coğrafya

Tonguç Akademi coğrafya dersinde daha iyisi için sizi adım adım üniversite sınavına hazırlar.

Tonguç Akademi 9. Sınıf Coğrafya

9. sınıf lisenin başlangıcı olmasından dolayı öğrenciler için oldukça önemli bir yıldır. Lisedeki derslere yeni hakim olmaya çalışmak, alışmaya çalışmak öğrenciler için biraz stresli olabiliyor. Öğrenci, 9. sınıfta coğrafya için nelere dikkat etmeliyim, nasıl çalışmalıyım gibi sorulara cevap bulmak ister. Oldukça temel konulardan oluşan 9. sınıfta diğer yıllar daha sağlam ilerlemek için sıkı bir çalışma istemektedir. Öğrencinin korkmadan ve rahat bir şekilde temel 9. sınıf coğrafya konularını kavraması için Tonguç Akademi kolay bir sistemle karşınızda. Öğrencilerin en anlaşılır ve kolay bir şekilde konuya adapte olmasını sağlar.

 

9. Sınıf Coğrafya Konuları

9. sınıf derslerinde coğrafya konularına bakıldığında temel başlangıçlar olduğu görülür. Temel coğrafya konularının öğrenimi oldukça önemlidir. Bunun için Tonguç Akademi 9. sınıf coğrafya konu anlatımı doğal unsurlar konusu ile başlamaktadır. Konu anlatımı doğal unsurlar olan video, en akılda kalıcı olacak şekilde düzenlenmiştir. 9. sınıf coğrafya konu anlatımında en önemli aşamalardan biri de dikkat çekici ve hafıza da kalıcı olmasıdır. Çünkü coğrafya sözel bir ders olduğu için öğrencinin dinlerken ve izlerken duyduklarını ve gördüklerini unutmaması adına  9. sınıf coğrafya konu anlatımı iyi bir şekilde düzenlenmelidir. Daha çok görsel ağırlıklı ve düzenli bir renk dağılımı ile videoların yapılandırılması gerekmektedir. Tonguç Akademi de bu tip noktalara dikkat edilerek eğitim videoları hazırlanmaktadır. Yeni MEB müfredatına paralel şekilde hazırlanmış olan coğrafya dersi eğitim videoları ve yazılı sınavları Tonguç Akademi de bulabilirsiniz. Buradaki amaç öğrencilerin 9. sınıf coğrafya konu anlatımlarını verimli bir şekilde öğrenmesi ve doğru bir şekilde pekiştirilmesi.

9. Sınıf Coğrafya Dersi

Tonguç Akademi de yayınlanmış olan doğal unsurlar konu anlatımı izleyen öğrenci daha sonra 9. sınıf coğrafya konu anlatımı ders notlarına bakabilir. Videoları izledikten sonra öğrenciler 9. sınıf coğrafya yazılı soruları kısmından konuyu daha iyi kavramasını sağlayan soru tipleri bulunmaktadır. Öğrenciyi hem okuldaki yazılı sınavlarına hem de üniversite sınavlarına hazırlayan sorulardan oluşan Tonguç Akademi 9. sınıf coğrafya yazılı soruları öğrencinin kendisini test etmesini sağlar.

 

Öğrenci burada yaptığı hataları görerek eksik olduğu 9. sınıf coğrafya konularını görür ve eksikliklerinin farkına varır. Böylece 9. sınıf coğrafya konu anlatım kısmına geri dönerek eksik konularını kapatır. Öğrenciler bundan sonra gireceği sınavlara hazır hale gelir. Tonguç Akademi’ de 9. sınıf derslerinde coğrafya konuları için öğrenci bu aşamaları tamamladıktan sonra okulda gireceği yazılı sınavlarını ve üniversite sınavları için kendini daha tecrübeli, konuya hakim hisseder. Tonguç Akademi coğrafya dersinde daha iyisi için sizi adım adım üniversite sınavına hazırlar.

adminadmin