Genel
Giriş Tarihi : 02-10-2017 12:05   Güncelleme : 02-10-2017 12:05

Topbaş modeli istifalar gündemde!

AK Parti'de son MKYK'da görevden alınacak belediye başkanlarının görüşüldüğü öne sürüldü. İBB Başkanı Topbaş modeli istifaların bazı il ve ilçelerde uygulanması bekleniyor

Topbaş modeli istifalar gündemde!

AK Parti'de en az 12 il belediye başkanı ve bazı ilçe belediye başkanlarının istifalarının alınacağı yönündeki iddialar sürerken, damadı FETÖ'den tutuklanan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının alındığı söylentisi, AK Parti'de operasyonun başlatıldığı yorumlarına yol açtı.

Daha önce basında çıkan Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek dahil 10 belediye başkanı değişecek' iddiası, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın metal yorgunluğu, yolsuzluk, FETÖ ile ismi anılan belediye başkanlarını 'kenara alacağız' sözlerinin ardından, genel merkez görevlilerinin illerde yaptığı araştırmalar sonrasında hazırladığı raporları doğrultusunda 'düğmeye basılması bekleniyor'.

DÜZCE'DEN İSTİFA HABERİ GELDİ

Son yapılan AK Parti MKYK toplantısında, görevden alınması düşünülen Belediye Başkanları'nın görüşüldüğü ve MKYK'nın bu konuda MYK'ya yetki verildiği öne sürülürken, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanları'nın da bulunduğu en az 12 il belediye başkanının ve bazı ilçe belediye başkanlarının 'Topbaş modeli' istifa edeceği konuşuluyor. Son yapılan MKYK'dan sonra Düzce Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Keleş’in Genel Merkez’in isteği üzerine istifa ettiği gündeme düştü. Topbaş'ın damadı gibi, Keleş'in damadı Emre Kurt'ta, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

12 BELEDİYE BAŞKANI İDDİASI

AK Parti’de Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’ diye tanımlayarak başlattığı görevden alma sürecinin İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la sınırlı kalmayacağı bilinirken, Topbaş modeli 'partiden değil, görevden istifa' sürecinin Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile devam etmesi yeni istifaların da haberci oldu. Keleş’in istifasını düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracağı Bolu'daki basında gazetelerin manşetlerinde yer alıyor. Keleş'ten ise aksi bir açıklama gelmedi. Başkan Keleş ile birlikte 12 belediye başkanının daha istifasının istendiği de edinilen bilgiler arasında. İddiaya göre istifası istenilecek Belediye Başkanları Ankara'ya çağrılıyor.

YEREL SEÇİMLER BEKLENMEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı büyük illerdeki AK Partili belediyelerine yönelik iddialar, imar uygulamalarına yönelik şikâyetler, FETÖ ile ilişkiler, referandum sürecine yeterince katkı sağlamamaları gibi nedenlerle, bazı belediye başkanlarını yerel seçimler beklenmeden görevden alacağı sinyallerini daha önceden vermişti. Görevden alınacak belediye başkanlarının, kendi rızaları veya sağlık gibi gerekçelerle görevden ayrılacak ve yerlerine Mart 2019’a kadar Belediye meclisinden Topbaş örneğinde olduğu gibi atama yapılacak.

Hedef Halk - N. Alper CABBAR

adminadmin