Ekonomi
Giriş Tarihi : 12-06-2018 09:21   Güncelleme : 12-06-2018 09:21

Toprak Mahsulleri Ofisinden Hububat Alımlarıyla İlgili Duyuru

Toprak Mahsulleri Ofisinden Hububat Alımlarıyla İlgili Duyuru

Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alımlarıyla alakalı olarak bir açıklama yaparak Randevular internet üzerinden “www.tmo.gov.tr” veya “randevu.tmo.gov.tr” adreslerinden ya da yine internet sitesi üzerinden şube müdürlükleri ile ajans amirliklerinden alınabileceğini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi;

Randevu alma işlemi gerçek kişiler için TC kimlik numarası tüzel kişiler için vergi numarası ile yapılacaktır.

Üreticilere Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı ürün miktarı kadar randevu verilecek ve sistem ÇKS bilgilerini otomatik olarak sorgulayacaktır.

Üreticiler randevu almadan önce İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden ÇKS bilgilerini güncelleyecektir.

Üreticiler randevu almak istediklerinde “Kuruma Vereceğiniz Ürün “hanesinde sadece seçtikleri ürünün ÇKS bilgilerini göreceklerdir.

Randevu alma işlemlerinde “Kuruma Vereceğiniz Ürün” bölümünde, ekmeklik ve makarnalık buğday ayırımı bulunmadığından sadece buğday randevusu verilecektir.

Üreticiler asgari 5 ton tüzel kişiler asgari 10 ton için randevu alabileceklerdir.

ÇKS de kayıtlı üretim miktarı 5 tonun altındaki üreticilere bir kez randevu verilecektir.

Bir üretici bir günde bir işyeri için randevu alabilecektir.

Sistem randevu alma aşamasında randevu alınma saatine göre bir sıra numarası verecektir.

Bir üretici farklı günlerde en fazla 3 randevu alabilecektir.

Ürün sahibi ÇKS de ki üretim miktarı kadar teslimat yapması durumunda (son araç hamulesi alınacak) sonraki günler için randevusu varsa alınan randevular sistem tarafından otomatik olarak iptal edilecektir.

Randevular, randevu tarihinden bir gün önce saat 18:00’e kadar internet üzerinden veya iş yerlerine müracaat edilerek iptal edilebilecektir.

Üreticiler almış oldukları randevularını iptal etmeden iki kez tüccar ve şirketler ise bir kez gelmemeleri durumunda sistemden bir daha randevu alamayacak daha sonraki tarihler için alınmış randevular da iptal edilecektir.

Randevu alınırken üreticilerle iletişim kurmak amacıyla mutlaka güncel telefon numaraları girilecektir.

Alınan randevular başka bir kişi için kullanılmayacaktır. Ve üreticilerin ürünün başında mutlaka bulunması gerekmektedir.

Toprak Mahsullerine ürün verecek üreticilerimizin yukarıda sayılan hususlara dikkat göstererek detaylı bilgi için en yakın ofis şube müdürlüğü yada internet ortamında  www.tmo.gov.tr”  veya “randevu.tmo.gov.tr” adreslerini  ziyaret etmeleri gerekmektedir.

adminadmin