Güncel
Giriş Tarihi : 16-11-2013 09:41   Güncelleme : 16-11-2013 09:41

TRABZON KULİSLERİNDE BUNLAR KONUŞULUYOR

TS’DE GÜNDEM KONGRE! Trabzonspor’da gündem kongre. Mayıs ayında yapılan ve Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibinin göreve getirildiği kongrede yönetimin görev süresinin 3 yıla çıkartan ‘ek maddenin’ mahkeme tarafından iptal edilmesiyle Aralık’ta kongre yapılması ihtimali belirdi. Yönetimin mahkemenin kararını temyize götürüp Aralık’ta seçim yapılmasının önüne geçme ihtimali bulunurken, buna karşı bazı delegelerinde Aralık’ta seçimli kongre yapılması için harekete geçtiği öğrenildi.

TRABZON KULİSLERİNDE BUNLAR KONUŞULUYOR
Şöyle bir Trabzonspor kulislerine uzanalım dedik.

Ne konuşuluyor, neler oluyor? Hacıosmanoğlu ve yönetiminin seçimli kongre yapmaması halinde, muhalif delegeler her türlü yolu denemeye hazırlanıyor. Öncelikle delegeler hukuki yollara başvuracak. Bunun haricinde imza kampanyası başlatacak ancak yönetim bu imzaların noter onaylı olmasını istiyor. Delegeler ayrıca kongrede yönetimi mali açıdan ibra etmeyecek. Ama olası kongrenin seçimli yapılması halinde, muhalif delegeler tüm bu çalışmalarını askıya alacak. Öyle görünüyor ki, Trabzonspor’da bu kongre süreci de oldukça sancılı geçecek.
 
CHP AKÇAABAT’TA HAVLU ATAR MI?

Daha önceden yine bu köşeden CHP Trabzon teşkilatının Akçaabat’ta oldukça zor dönemler geçirdiğini ve daha önceden parti içi demokrasi adına ilçede kurulan sandıktan ezici bir üstünlükle çıkan Ali Türen Öztürk’ün adaylığa sıcak bakmadığını sizlerle paylaşmıştık. Nitekim tespitlerimizde haklı çıktık.
 
Öztürk adaylık düşüncesinden tamamen vazgeçti. Peki CHP Trabzon’un en büyük ilçesi olan Akçaabat için kimi hazırlıyor? İl Başkanı Yavuz Karan’a sorduk. ‘Adayımız kadın olabilir’ diyor. İlçe kulislerinde Kadın Kolları Başkanı Leyla Akşan’ın bir çalışma içerisinde olduğu duyumunu aldık. Akşan ser verip sır vermiyor. Bakalım Akşan kamuoyuna bu yönde herhangi bir açıklama yapacak mı? Peki, CHP’nin Akçaabat’ta şansı ne? Zira rakipler kuvvetli. MHP Metin Gedikli ile yarışacak. AK Parti’de ise bize göre Ya mevcut Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile devam edilir ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başarılı bürokratlarından Mehmet Baş aday gösterilir. En azından diğer aday adayları arasında şu anda şansı en yüksek isim olarak öne çıkıyor. CHP’nin göstereceği kadın aday kim olur bilinmez ama sandıkta epeyce zorlanacağı kesin. Öte yandan CHP Trabzon Büyükşehir ve ilçe Belediye başkan adaylarının tamamını ay sonuna kadar açıklaması bekleniyor. Daha önceden Maçka’da Ertuğrul Genç, Düzköy’de Abidin Çelik, Beşikdüzü’nde Ramis Uzun ve Tonya’da Hasan Kalyoncu açıklanmıştı. Şalpazarı İlçe Başkanı Ünal Özen’de büyük ihtimalle 24 Kasım’da Belediye başkan adayı olarak açıklanacak.
  
MHP’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI HAZIR

Yerel seçimler öncesi ülke genelinde yükselen oy grafiği ile dikkat çeken MHP’de Trabzon teşkilatı zafere kilitlenmiş durumda. İl Başkanı Muammer Demeli partiye iyiden iyiye bir hareketlilik getirdi. Ortahisar İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz’ın üretkenliği, azmi ve il yönetimi ile uyumlu bir şekilde çalışması, şüphesiz halkın MHP’ye teveccühü konusunda da olumlu bir etki yaratıyor. Öncelikle MHP’nin kamuoyuna açıkladığı isimleri hatırlayalım. Bilindiği üzere, MHP seçimlere Akçaabat’ta Metin Gedikli ile Çarşıbaşı’nda Ahmet Çakır ile Arsin’de Embiya Memişoğlu ile Maçka’da Kenan Yusufoğlu ile Köprübaşı’nda Mustafa Sancak ile ve Çaykara’da Dursun Ali Sevinç ile yarışa girecek.
 
İlçe belediye başkan adayları arasında ismi kesinleştiği halde resmi açıklaması yapılmayan Ortahisar ilçesi var. Ortahisar Belediye Başkan adayı da belirlenmiş durumda ve bu isim Osman Abanoz. Abanoz şu sıralar oğlunun tedavisi ile ilgileniyor. Tedavi sürecine göre, Trabzon’a gelip, saha çalışmasına başlaması bekleniyor.  Peki MHP’nin büyükşehir adayı kim olur. Şu sıralar parti kulislerinde 2011 yılında yapılan genel seçimlerde MHP’nin ikinci sıra milletvekili adayı olup seçilemeyen Halil Memiş ismi var. İçişleri Bakanlığı’nda bürokrat olarak görev yapan Memiş, görevi icabı yerel yönetimler konusunda da oldukça bilgi ve deneyim sahibi.  Eğer Memiş aday gösterilip seçilirse, işleyişle ilgili bir sıkıntısı olmayacaktır.
  
FİDAN, AK PARTİ’YE KATILIR MI?

Sadet Partisi’nin Arsin adayı Hüseyin Fidan ile il yönetimi arasında ipler iyice koptu. Konu hakkında Arsin’de partinin önde gelen isimleriyle konuştuk. Edindiğimiz bilgilere göre İl ve ilçe teşkilatı Fidan’a belediye encümen listesinde birkaç isim önermiş. Fidan’da rest çekmiş. ‘Kendi ekibimi kendim kurarım’ demiş.
İl ve ilçe yönetimi bu cevaba karşılık Fidan’a iyiden iyiye tavır koymuş. Fidan ise “Gerekirse adaylıktan çekilirim” diyor. Peki Fidan adaylıktan çekilirse ne olur? Yomra’da İbrahim Sağıroğlu’nu transfer eden AK Parti İl yönetimi, Fidan’a da gel bize katıl der mi? Başkan Fidan’ın acaba böyle bir niyeti var mı? Siyasette 24 saat tıpkı Süleyman Demirel’in dediği gibi çok uzun bir zamandır. Her an her şey olabilir. Sürprizlere bizce hazır olun.
  
ÖZDEMİR, BAKIN NE DİYOR?

Geçtiğimiz gün Neşve Restaurant’ta uğradık. Dostlarla uzun uzadıya sohbet ettik. Daha sonra AK Parti Arsin Belediye Başkan aday adayı Abdülkerim Özdemir ile karşılaştık. Bir çay da onunla içelim dedik. Sohbet koyulaştıkça, Özdemir’in bazı projelerini de öğrenme şansı bulduk. Biz sorduk o cevapladı. Özdemir mevcut belediye başkanı Erdem Şen’in içine kapanık bir belediyecilik anlayışı sergilediğinden yakınıyor.
 
Ben aday gösterilip seçilirsem, tek elden yönetime son vereceğim diyor. Aynı zamanda Özdemir’in ilçenin giriş ve çıkışlarını düzene sokacak bir de viyadük projesi varmış. Bu Proje için ince eleyip sık dokuyan Özdemir, aday gösterilmediği takdirde de bu projeyi seçime girecek olan kişiyle paylaşabileceğini ifade ediyor. Öyle görünüyor ki Özdemir, önümüzdeki günlerde Arsin’de daha da bir hareketlilik getirecek. Ne diyelim. Şansı bol olsun.
 
 TRABZONLU GAZETECİYE TEKLİF!

30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimlere büyükşehir sıfatıyla girecek olan Trabzon’da AK Parti bilindiği üzere Ortahisar yapılanmasını tamamladı. Bu kapsamda yeni kurulan bu ilçenin kadın kollarına, Nagihan Ayyıldız, gençlik kollarına ise Bülent Uzunoğlu getirildi. Her iki isimde yönetim kurulunu oluşturmak için kolları sıvadı. Kulağımıza gelen bilgilere göre Gençlik Kolları Başkanı Bülent Uzunoğlu, dinamik bir yönetim oluşturmak için, üretken ve yenilikçi isimleri mercek altına almış.
 
 
Bu kapsamda dostlarından da yardım istemiş. Uzunoğlu’na başkan yardımcılığı için, Trabzon basınının güçlü kalemlerinden sonnokta Gazetesi Haber Müdürü Murat Aydın’ın ismi önerilmiş. Bu konuda Aydın’a da teklif götürülmüş. Fakat Aydın siyaseti düşünmediğini belirterek, teklifi reddetmiş. Bakalım Uzunoğlu yapılanmasını tamamladığında, hangi sürpriz isimlerle seçim çalışmalarını gerçekleştirecek. Bekleyip göreceğiz.

http://www.medyatrabzon.com/trabzon-kulislerinde-bunlar-konusuluyor-82797h.htm

medyatrabzon.com
 
adminadmin