Genel
Giriş Tarihi : 15-05-2018 15:51   Güncelleme : 15-05-2018 15:51

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan Trabzon KYK’ya Ziyaret

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan Trabzon KYK’ya Ziyaret

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, KYK Trabzon il Müdürlüğünü ziyaret edip kurum çalışmaları ve yatırım programları hakkında bilgi aldı. Ziyaret esnasında, Ramazan ayında yurtlarda yapılacak sosyal, kültürel, manevi çalışmaların istişare edildiği toplantıya da katılan Vali Yücel Yavuz, KYK yurtlarında manevi rehberlik hizmeti vermek üzere görevlendirilen Diyanet Personeline, yaptıkları çalışmanın çok mühim ve fedakarlık gerektiren bir görev olduğunu belirterek çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra KYK Trabzon İl Müdürü Adnan ipekdal’dan yurtların genel durumu ve yatırım programı hakkında bilgi aldı. KYK il müdürünün verdiği bilgiye göre, Trabzon’da il merkezi ve ilçelerde bulunan 17 yurt Müdürlüğünde 13.550 kapasite ile Ktü ve Avrasya üniversitelerinde okuyan öğrencilere hizmet veriliyor. Bir taraftan yurt kapasitesinin artırılması için kiralama yöntemiyle yeni yurtlar hizmete açılırken diğer taraftan eski yurt binalarının güçlendirme ve standart yükseltme çalışmaları devam ediyor. Aynı zamanda yatırım programına konan yurtların inşaat ve proje ihale süreçleri devam ediyor.

Merkez Ortahisar ilçesi Çimenli mevkiinde İnşaatı devam etmekte olan 500 kişilik yurdun 2018 Eylül ayında; Beşikdüzü ilçesinde inşaatı devam eden 500 kişilik diğer bir yurdun da 2019 Eylül ayında hizmete alınması planlanıyor.

Ayrıca, arsaları temin edilip proje ihalesi aşamasına getirilen KTÜ ana kampüsü içerisinde iki faklı parselde 500+500 kişilik toplam 1000 kapasiteli yurt ile Yomra ilçesi Kaşüstü mevkiinde 1000 kişilik olmak üzere toplam 2000 kapasiteli yurt inşaatları ve il müdürlüğü hizmet binasının da KYK Genel Müdürlüğü inşaat emlak daire başkanlığınca proje ihalesine çıkıldığı bilgisini verdi.

Bununla birlikte sosyal, kültürel, sportif çalışmalar hakkında da Vali Yücel Yavuz’a bilgi veren İpekdal,

KYK Genel Müdürlüğünce düzenlenen Türkiye geneli turnuvalarda 3 kupa iki Türkiye Şamşiyonluğu kazanarak, kupa sayısına göre Ankara’nın ardından KYK Trabzon il müdürlüğünün ikinci sırayı paylaştığı;

Futbol ve badminton branşında Türkiye şampiyonluğu; Kız Badminton takımının Final oynayarak

Türkiye ikincisi olduğu;  erkek voleybol takımının da Türkiye 4.’lüğü başarısı gösterdiğini ifade etti.

Vali Yücel Yavuz, bu başarılardan dolayı tebrik, takdir ve teşekkürlerini ifade etti.

adminadmin