Güncel
Giriş Tarihi : 26-03-2015 16:00   Güncelleme : 26-03-2015 16:00

Trabzon'da "Bereket Ormanı" oluşturuldu

TRABZON (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 81 ilde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Trabzon'da oluşturulan "Bereket Ormanı"na yaklaşık bin fidan dikildi

Trabzon'da

TRABZON (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 81 ilde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Trabzon'da oluşturulan "Bereket Ormanı"na yaklaşık bin fidan dikildi.

Yomra ilçesinde, Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki fidan dikim alanında düzenlenen ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eşi Rukiye Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Sögütözü'nde oluşturulan fidan dikim törenine telekonferans yöntemiyle bağlantı kuruldu.

Bağlantı sırasında Rukiye Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a söz konusu proje kapsamında Trabzon'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Törende konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de "Gönül Elçileri"nin, Türk kültüründe var olan bir proje olduğunu anlattı.

"Gönül Elçiliği"nin, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yeni bir hamleyle harekete geçirilmesi olduğunu belirten Öz, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan bu hareketi başlattı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı projeyi mali açıdan destekledi. 81 ilde valilerimizin eşleri bu işe sahip çıktı ve Türkiye'de 4 binin üzerinde çocuk, aile yanında bakıma kavuştu" dedi.

Bu çerçevede Trabzon'da da 31 çocuğu koruyucu ailenin yanına yerleştirdiklerini, 8 bin 300 gönül elçisi ve 4 bin 700 okulu bırakmış kız ve kadını okula kaydettirerek eğitimlerine devam etmelerini sağladıklarını diye getiren Öz, "Gönül Elçileri Projesi Trabzon'da büyük bir karşılık buldu, destek gördü. Bugün de bu projenin bir aşaması olarak Bereket Ormanı'nı tesis ettik" diye konuştu.

Rukiye Öz ise "Gönül Elçileri Projesi"nde kimliklerini bir kenara bırakıp "anne" gibi çocukların yanında olduklarını kaydederek, projeyle bakıma muhtaç çocukları koruyucu ailelerin yanına yerleştirip okul ihtiyaçlarına varıncaya kadar tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı.

Çocuklara güzel ahlakı, örf ve adetleri de öğretmeye çalıştıklarını belirten Rukiye Öz, "Hayatta bir yere geliniyorsa eğer güzel ahlakımızla, örnek aldığımız insanlarla bir yere gelebiliyoruz" ifadesini kullandı.

- "Ormanı şehir parkı haline getireceğiz"

Gümrükçüoğlu da ormanların ve çocukların toplumun geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayarak, Yomra ilçesinde oluşturulan "Bereket Ormanı"nı gelecek kuşaklara aktaracaklarını ve ormanı şehir parkı haline getireceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, 15 dekarlık alana, ladin, kayın, sedir, ıhlamur, fıstık çamı ile erik ve süs elması fidanlarından oluşan yaklaşık bin fidan dikti.

Tören sonrası katılımcılara köfte ekmek ve ayran ikram edildi.

adminadmin