Spor
Giriş Tarihi : 02-07-2018 10:50   Güncelleme : 02-07-2018 10:50

Trabzonspor tüzük kurultayı yapıldı!

Trabzonspor Tüzük Kurultayı Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul’da yeni tüzüğü kabul edildi.

Trabzonspor tüzük kurultayı yapıldı!

Kongreye Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra kurucular, eski başkanlar, eski yöneticiler, eski milletvekilleri ve delegelerin yanı sıra Ak Parti Milletvekili Salih Cora, CHP Milletvekili Ahmet Kaya, İyi Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Yönetim Kurulunun önergesiyle birlikte Kongre Divan Başkanlığına Ali Sürmen, yardımcılığına Mehmet Ongan getirilirken Kâtip Üyeliklere de Fikret Ataoğlu, Derviş Köz ve Kemal Civelek seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından hazırlanan taslak tüzük madde madde okundu.

Daha sonra tüzük üzerine söz alan delegeler görüş ve önerilerini dile getirdi. Bazı maddeler için Yönetim Kurulumuz tarafından verilen değişiklik yapılmasına yönelik önergeler kabul edildi.

“HARCANAN HER KURUŞA GENEL KURUL KARAR VERMELİDİR”

Kürsüye gelen Başkan Ahmet Ağaoğlu, ‘’Öncelikle Olağanüstü Genel Kurulumuza icabet ettiğinizden ve göstermiş olduğunuz nezaketten dolayı teşekkür ediyorum. Hiçbir tüzük mükemmel değildir, ne yaparsanız yapın. Kanunlar da öyledir, tüzükler de öyledir. Safiyane duygularla gelip hizmet etmeyi amaçlayan insanlar için kanun veya tüzüğün bana göre hiçbir anlamı da yoktur, gereği de yoktur. Ama olması gereken şeylerin yönetmelikler gereği yapılması zorunludur. Kişiye göre tüzük çıkartmak, kişiye göre tüzük maddelerini ayarlamak, yapılabilecek yanlışların ve hatta ayıpların en büyüğüdür. Bunları burada Trabzonspor Kulübü’nün tarihinde tüzük kurbanı olmuş tek kişi olarak söylüyorum. 2003 yılında katıldığım seçimlerde, Sayın Özkan Sümer’e karşı 1067 oy alıp Sayın Sümer’i 62 oy farkla geçmeme rağmen tüzükteki ‘’Başkanı yönetim seçer’’ maddesine takılarak o seçimi kaybettim. Ağzımızı açmadık, mağlubiyeti kazanmamıza rağmen kabul ettik ve köşemize çekildik. Seçme hakkını elde etmiş her üyenin seçilme hakkı da olmalıdır. Buna ben de katılıyorum. Benim burada olmazsa olmazım, 84. maddedir ve asla ‘’göz boyama maddesi’’ değildir. Mali kriterler UEFA’nın da mali kriterlerine bir ölçüde uysun diye başından beri ısrarcı olarak ben istedim. Bugün Trabzonspor Kulübü’nün sadece ödenmeyen menajer komisyonların 60 Milyon TL ve her sene ödediği faiz – kur farkı gideri 80 Milyon TL ise 84. Maddeye de şiddetle ihtiyaç vardır. Söylediğim gibi diğer maddelerin hepsi tartışılabilir. Ama Genel Kurul’da onaylanan bütçe ve bütçeyi aşma yetkisi yine Genel Kurul’a verilmelidir. Trabzonspor’un harcanan her kuruş parası Genel Kurul’un onayı tabii olmalıdır” dedi.

“Genel Kurul olarak, Trabzonspor’a gönül vermiş insanlar olarak bu paraların her kuruşunu sormak sizin sorumluluğunuz ve yükümlülüğünüzdedir” diyen Ağaoğlu, şöyle devam etti: “Trabzonspor Kulübü’nün bütçesi bu noktaya gelmemeliydi. Geldik, burada bir görevimiz var… Ben kendimi asla Trabzonspor Kulübü’nün başkanlığına layık görmüyorum. Sandıktan çıkmayla başkan olunmaz. Gittikten sonra camia sizi başkan olarak değerlendirirse öper başınıza koyarsınız. Ben hizmet etmeye geldim. Özellikle mali konularda kulübü belirli bir noktaya getirmek için çalışmalarımız var. 84. Maddeye sadece ‘’evet’’ diyerek değil, her bütçe Genel Kurulu’nda bütçe onaylarken çok iyi analiz edin. Gelirlerimizin üstündeki bütçeyi onaylamayın. Bugün 1 Milyar TL borç yarın 2 Milyar TL olur, Ahmet gider, Mehmet gelir, değişen hiçbir şey olmaz.”

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun konuşmasının ardından tüzüğün bazı yerlerinin redakte edilmesine ilişkin önerge kabul edildi ve oylamaya geçildi.

Kongre Divan Başkanı Ali Sürmen, oylama sonucunda tüzüğün oy çokluğuyla kabul edildiğini açıklayarak camiamıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

adminadmin