Güncel
Giriş Tarihi : 11-01-2019 13:38   Güncelleme : 11-01-2019 13:38

Trabzon’un belediye başkan adayları belli oldu!

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmaları devam ederken Trabzon'da flaş bir gelişme yaşandı.

Trabzon’un belediye başkan adayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Trabzon'da düzenlenecek törenle Trabzon Adaylarını açıklayacak. Tören öncesinde MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Trabzon'da MHP'ye verilen iki ilçeyi sosyal medya hesabından açıklayarak Şalpazarı ve Çarşıbaşı ilçelerinin ittifak kapsamında MHP bırakılacağını söyledi.

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım sosyal medya hesabından;

"Milliyetçi Hareket Partisine Şalpazarı ve Çarşıbaşı ilçelerimiz, Cumhur ittif akına tüm TRABZON hayırlı olsun. Şimdi ülkücülerin davaya SADAKATİ görülecektir..." dedi.

Sosyal medya gönderisine yapılan yorumlarda ise Ülkücü ve Milliyetçi camiadan görüşlerini paylaştı.

MHP Trabzon İl Başkanı Tarım, bu paylaşım sonrasında gelen yorumlara cevap vermek amacıyla da aşağıdaki açıklamayı yaptı;

“Arkadaşlarımızla siyasetin çirkin kısmına hiç girmeden, kimseyi aldatmadan, göründüğümüz gibi olduk, olduğumuz gibide göründük, fırtınalı günler birkaç gün devam etsede, taşlar yerine oturur, bu birlikteliğin gereklilikleri ve kazanımları ortaya çıktığında, herkes herşeyi anlar ve yaptıkları hamlelere göre ya üzülürler, yada bizi liderimiz zaten hiç aldatmamıştıki deyip gurur duyarlar, ikinci şıkkın olacağı aşikar ortada iken, herzamanki gibi, eleştirel ve yıpratıcı hamleler yapmak, yapanlara zarardan başka hiç bir kâr sağlamayacaktır, Trabzonda 5 belediyemiz vardıda 2 yemi düştü anlamak çok zor, fakat herzamanki gibi klavuzu karga olanlar iş başında olacaktır ve maalesef sadece bizi yoracaklardır, biz dikenli yolu seçmiş kutsal bir davanın savunucularıyız, LİDERİMİZİN yolundan hiç ayrılmadan 2023 yılına kilitlenmiş nasıl ikdidar olmamız gerektiğinin hesabı derin bir şekilde yapılmıştır. şifreleri burdan veremeyiz, yaşayan herkes görecek, söz uçar, yazı burda kalır.

MHP TRABZON İL BAŞKANI BEKİR SITKI TARIM.”

AK PARTİ 5 İLÇEDE ADAY DEĞİŞTİRDİ

Trabzon’da yerel seçimlerdeki Cumhur İttifakında Şalpazarı ve Çarşıbaşı ilçeleri MHP’ye bırakılırken AK Parti 18 ilçenin 5’inde değişikliğe gitti.

Ortahisar’da Ahmet Metin Genç ismine devam denildi. Akçaabat’ta toplamda 5, AK Parti’de ise 2 dönem belediye başkanlığı yapan Şefik Türkmen’in yerine Belediye Başkan Yardımcısı Osman Nuri Ekim ismi aday gösterildi. Büyük merakla beklenen Yomra’da İbrahim Sağıroğlu’ndan yana tekrar karar verilirken Beşikdüzü, Arsin, Hayrat ve Köprübaşı’nda da değişime gidildi.

AK Parti’nin kulislere yansıyan adayları ise şu şekilde:

Ortahisar: Ahmet Metin Genç,

Akçaabat: Osman Nuri Ekim,

Vakfıkebir: Muhammet Balta,

Beşikdüzü: Harun Demirci,

Tonya: Osman Beşel,

Düzköy: Yılmaz Ankara,

Maçka: Koray Koçhan,

Yomra: İbrahim Sağıroğlu,

Arsin: Sait Gürsoy,

Araklı: Recep Çebi,

Sürmene: Rahmi Üstün,

Of: Salim Salih Sarıalioğlu,

Çaykara: Hanefi Tok,

Hayrat: Salih Öztel,

Dernekpazarı: Mehmet Âşık,

Köprübaşı: Ali Aydın.      

adminadmin