Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-03-2017 13:20   Güncelleme : 09-03-2017 13:20

Tramvay Gazetesi’nin Reklamları Nereye Gidiyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı SAMULAŞ tarafından çıkarılan Tramvay gazetesinin de yer alan reklamlar gelirlerinin nereye gittiği bilmecesi çözülemedi.

Tramvay Gazetesi’nin Reklamları Nereye Gidiyor!

3 yıldır güvenirliğini kaybetmiş, gazetecilik dışında şehrin milli irade tarafından seçilmişlerine yönelik yaptığı karalama haberleri ile tanınan ve hatta bir günde 7 tekzip yiyerek bir rekora imza atan Gazete Gerçek sahibi Hayali Kaynar'ın sahibi olduğu A Gazetecilik Dağıtım ve Reklamcılık Yayıncılık San. Tic. A.Ş tarafından basılan tramvay gazetesinin aylık maliyetinin 70 bin TL civarında olduğu bu paranın belediyenin kasasından yani milletin cebinden çıktığı bununla birlikte gazetede yer alan reklam ücretlerinin de bu firmaya kaldığı iddia edildi.

Hareket saatleri, yolculuk bilgileri, kentle ilgili aktüel haberleri, kültür sanat haberleri, kentteki güncel hayat, belediyecilik hizmetleri ile spor konusunda yolcuları bilgilendirmeyi sağlamak için çıkarıldığı söylenen gazetenin aynı zamanda reklam alarak gelir elde etmesi mevzuat olarak da uygun bulunmuyor.

SAMULAŞ’ın ihale ettiği ve A Gazetecilik tarafından basılan Tramvay Gazetesi’nin reklamları normal şartlar altında Basın ilan kurumu tarafından planlanması gerekirken yayınlanan reklam ücretleri basın ilan kurumu tarafından takip edilmiyor. 

adminadmin