Genel
Giriş Tarihi : 20-03-2018 14:37   Güncelleme : 20-03-2018 14:46

Trt’den işkur’a sansür!

TRT, İŞKUR’un isdihdam seferliği konulu kamu spotun yayınlamayanınca istihdamseferberligi sitesine konulan video ile TRT kamuoyuna şikayet edildi.

Trt’den işkur’a sansür!

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırladığı, “Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği” başlıklı kamu spotu TRT’nin sansürüne takıldı.

İŞKUR’un istihdam seferberliği kapsamında hazırladığı internet sitesinden paylaşılan kamu spotu, TRT’nin, “Telif hakkı” başvurusu nedeniyle erişime kapatıldı.

“Milli istihdam seferberliği” işverende beklenilen karşılığa ulaşmayınca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işverene duyuru niteliğinde bir kamu spotu hazırladı. Televizyonların yanı sıra, Bakanlığa bağlı sosyal medya platformları aracılığıyla da kamuoyuyla paylaşılan video, TRT’nin itirazları sonucunda erişime kapatıldı.

‘İZİNSİZ YÜKLENDİ’

Yurttaşlar, İŞKUR’un oluşturduğu, “istihdamseferberligi.net” adlı siteye girdiğinde, “Bu video TRT adlı iş ortağı tarafından sağlanan ve iş ortağının telif hakkı nedeniyle engellediği içeriğe sahip” uyarısıyla karşılaştı. Kamu spotu, YouTube’dan da TRT’nin itirazı sonucu kaldırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi YouTube kanalındaki videoya ilişkin TRT’nin yaptığı, “Telif hakkı ihlali” başvurusu haklı bulan platformun Bakanlığa, “Yayından kaldırma bildirimi” gönderildiği öğrenildi. Kamu spotunun izinsiz bir şekilde internete yüklendiğini bildiren TRT’nin başvurusu üzerine kaldırılan video yayında olduğu süre boyunca 1 milyon yurttaş tarafından görüntülendi.

Kaynak: birgün

adminadmin