Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-01-2017 10:50   Güncelleme : 15-01-2017 10:50

Trump cnn’i ısırabilecek mi!

Hani köpek adamı ısırırsa haber değildi ya. Bu yüzden yıllar yılı köpek ısıran bir adam bekleyip dururduk ya.

Trump cnn’i ısırabilecek mi!

O iş bitti!

Bizim Meclis’te ‘Köpek adamı ısırırsa haber olmaz, adam köpeği ısırırsa haberdir’ tarzındaki gazeteciliğin en temel kuralı, ‘adamın adamı ısırmasıyla’ çökertildi.

Evet, Türkiye Büyük Millet Meclis’inde adam adamı ısırdı.

Isıran taraf vakti zamanında Meclis Başkanı’na “Bize adam diyemezsin, biz adam değiliz. Sözünü geri al” diyerek itirazda bulunmuşsa da biz şeklen ve sureten adama benzedikleri için ‘adam adamı ısırdı’ demekten başka çare bulamıyoruz.

Bizde bu olaylar olurken Amerika’da daha ilginç ve daha güzel şeyler yaşandı.

ABD Başkanı seçildikten sonraki ilk basın toplantısında CNN ile karşı karşıya gelen Trump, kendisine soru yöneltmek üzere mikrofona hamle yapan CNN muhabirine söz vermeyerek, CNN için "uyduruk haberler yapan televizyon" dedi.

Salsalar CNN muhabirini oracıkta ısıracaktı.

Trump’ın muhabire öfkesi dinmedi "Senin kuruluşun çok kötü. Saygısız olma. Hayır, sana bir soru hakkı tanımayacağım. Siz uyduruk habercilersiniz" diyerek Beyaz Saray’a geçtikten sonra neler yapacağının bir numunesi olarak hiddetle sıkılmış dişlerini gösterdi.

Belli ki ve umulur ki, Trump’ın, seçim kampanyası boyunca kendisi hakkında, ‘Muhtar bile olamaz’ manşetleri atan ve ‘Siyasi hayatı bitti’ haberleri yapan CNN nefreti bitmeyecek.

Bu gelişme güzel fakat Trump’ı uyarmak lazımdır ki, CNN’in yalan ve uyduruk haberleri de bitmeyecek.

Önce Trump Towerlere kaçak kat çıktığını uyduracak sonra da Beyaz Saray’a Kaçak Saray demeye başlayacaklar.

Ardından da seçim kampanyasında düzenlenen toplantı ve miting görüntülerini alarak ‘ABD’de Trump karşıtı gösteriler’ diye yalan ve uyduruk haberlere devam edecekler.

Bizim kuşak CNN’in ilk yalan ve uyduruk haberleriyle 1. Körfez Savaşı’nda tanışmıştı.

Peter Gabriel’in o güzelim The Feeling Begins müziğiyle aklımıza mıh gibi çakılmıştı petrole bulanmış o güzelim karabatak.

Habere göre Saddam Kuveyt'i bombalamış ve denize dökülen petrol sonucu karabataklar bu hale gelmişti. Bu uyduruk ve yalan haberi dünyaya CNN duyurmuştu.

Saddam'ı Hitler'e benzeterek işgali meşrulaştırmak için CNN, yüzlerce uydurma haber yaptı.

Bunlardan birisinde 15 yaşındaki Kuveytli bir kız gönüllü olarak çalıştığı hastanenin Iraklı askerler tarafından baskına uğradığını ve bebeklerin kuvözlerden alınarak yerlere atılıp ölüme terkedildiğini söylüyordu. Bu haberi dünyaya CNN duyurdu. George Bush savaşa bahane oluşturmak için her fırsatta bu hikâyeyi kullanmıştı.

Hâlbuki 15 yaşındaki kız o hastanede hiç bulunmamıştı. Kuveyt'in Amerikan büyükelçisinin kızıydı.

Gerçek ortaya çıkana kadar ABD Irak'ı bombalamaya başlamıştı bile.

Gezi Parkı’ndan canlı yayınlar yaparak provokasyonlara iç savaş süsü vermeye çalışan CNN, Haziran 2013’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Milli İradeye Saygı Mitingini’ internet sitesinde "Türkiye‘de hükümet karşıtı gösteriler" başlığıyla vermişti.

Seçim sonuçları açıklandıktan sonra yapılan gösterileri Gezi Parkı direnişi süsü veren CNN’e karşı Trump’u uyarmak lazımdır ki; kolay kolay pes etmeyecekler!

adminadmin