Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-01-2019 09:29   Güncelleme : 14-01-2019 09:29

TSD Karadeniz Bölgesi Başkanlar Kurulu Toplantısı Samsun'da Yapıldı

TSD Karadeniz Bölgesi Başkanlar Kurulu Toplantısı Samsun'da Yapıldı

Türkiye Sakatlar Derneği tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'nin ev sahipliğinde Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen 3. Karadeniz Bölgesi Başkanlar Kurulu Toplantısı Samsun’da yapıldı.

3. Karadeniz Bölgesi Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu Samsun Valisinin her zaman yanlarında olduğunu, her zaman her konuda yardımcı olduğunu vurgulayarak bir selamlama konuşması yaptı.

Ardından Devlet İstatistik Kurumu’nun rakamlarına bakıldığında bugün itibariyle ülkemizde 9 buçuk milyon engelli yaşadığını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz “Yani ülke nüfusunun yüzde 12,29’u engelli. Ancak sosyal alanlara, eğitim alanlarına, istihdam alanlarına, kamusal alanlara baktığımızda biz engelli bireyi adeta mum ışığında arar gibi arıyoruz. Biz ne suç işledik? Kimimiz ülkemizin bayrağı yere düşmesin diye engelli olduk, kimimiz doğuştan engelli olduk, kimimiz trafik kazasında engelli olduk, kimimiz doktorsuzluktan engelli olduk, kimimiz yanlış tedaviden engelli olduk. Yaşam eşit bir şekilde herkesin hakkı. Bizler evlerimizde mahpus hayatı yaşarız, ebeveynlerimiz bizim gönüllü gardiyanlarımız. Bizim artık cezamız bitsin, biz ev hapsinden çıkalım. Halkın içinde esnaf olalım, okuyalım, öğretmen olalım, vali olalım, kaymakam, bakan olalım. Bizim zihnimizde bir şey yok, önümüze konulan engeller var.” dedi.

İstihdam imkânları, eğitim ve sağlık konularında gerçekten büyük gelişmelerin kaydedildiğini ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Samsun'da bir yıl içerisinde evde bakım ücreti olarak 110 milyon lira para ödüyoruz. Bunlar büyük rakamlar. Devletimizin son yıllarda sosyal güvenlik anlamında yapmış olduğu değişikliklerle Türkiye diğer ülkelerin çok ilerisinde. Avrupa'daki ülkeler sosyal güvenlik harcamalarını karşılayamadıkları için kısıtlamaya başladı. Biz de her gün yeni bir ihtiyaçlara karşın program ortaya koyuyoruz. İnsanımızı yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Samsun'da bu yönüyle örnek bir kent. Samsun'un caddelerinde, sokaklarında gezdiğinizde bu erişilebilirlik hizmetlerini görüyorsunuz. Samsun o yönüyle çok güzel bir seviyeye kavuşmuş bir il. Eksiklik varsa da hep birlikte bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Önemli olan gönüllerdeki engellerin kaldırılması. Biz yöneticilerin, sorumluluk sahibi insanların engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor.” dedi.

12-13 Ocak 2019 tarihlerinde düzenlenen 3. Karadeniz Bölgesi Başkanlar Kurulu Toplantısı'na ayrıca Tekkeköy Kaymakamı Canik Kaymakam Vekili Edip Çakıcı, Karadeniz Bölgesinden Amasya, Ayancık, Akçakoca, Bafra, Ünye, Ordu, Tokat, Samsun, Sinop, Suluova ve Zonguldak illerinden gelen 11 şube başkanı ve yöneticileri katıldı.

adminadmin