Genel
Giriş Tarihi : 27-06-2017 11:07   Güncelleme : 27-06-2017 11:07

TSK'da FETÖ/PDY İncelemesi Devam Ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen ve görevden alınan 9 bin kişi dışında, FETÖ incelemesinin devam ettiği öğrenildi.

TSK'da FETÖ/PDY İncelemesi Devam Ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde FETÖ incelemesinin devam ettiği bildirildi. 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası en geniş kapsamlı soruşturmalardan biri TSK'da gerçekleştirildi. FETÖ'yle bağlantıları olduğu tespit edilen 9 bin TSK mensubunun görevden ihraç edilmesi dışında bini aşkın asker üzerinde FETÖ ile bağlantısı olup olmadığının anlaşılması için inceleme yapılmaya devam edildiği öğrenildi.

15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminden bu yana Milli Savunma Bakanlığı ile FETÖ soruşturmasının yürütüldüğü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı arasında irtibatlı çalışmalar devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında örgütle bağlantısı tespit edilen ve darbe girişimine katılan 9 bin TSK mensubu ihraç edilmişti. TSK'da FETÖ ile bağlantısı bulunan 400 personelin kaçak olduğu ve binlerce personelle ilgili inceleme çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Habertürk'ten Helin Şahin'in aktardığı haberde hakkında inceleme yapılan personel aktif görevde yer almıyor. Yapılan incelemeler askeri lise, Harp Akademisi ve yabancı dil sınavları üzerinde sürdürülüyor. Harp Akademisi sınavında başarılı olmadığı halde kurmay binbaşı olan ByLock kullanıcısı bir asker belirlendi. Bini aşkın şüpheli üzerinde yapılan incelemelerde askeri lise sınavına girilen tarihler, doğru ve yanlış sayısı araştırılırken ikinci sınıftan askeri okula girenlerin FETÖ ile bağlantısı gözden geçiriliyor.

2008-2016 yıllarında yapılan sınavlarda 90 ve üzeri puan alanların sayısında artış olduğu ve yüksek puan alanların da incelemeye tabi tutulduğu belirtildi.

Yüksek lisans ve doktorasını yapan personelin okuduğu üniversiteler ve tez hocalarının incelendiği ve 9 tez danışmanı hakkında FETÖ bağlantısı olduğunun belirlendiği, 40 kadar üst rütbeli askere idari soruşturma başlatıldığı bildirildi. Kamboçya, Nijerya ve Orta Asya ülkelerine para transferi yaptığı tespit edilen askerlerin para transferi gerçekleştirdiği banka hesaplarının FETÖ ile bağlantısının araştırıldığı kaydedildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN