Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-02-2019 11:22   Güncelleme : 27-02-2019 11:22

Tufan Akcagöz; CHP Tabanı Necattin Demirtaş’a Güvenmiyor

Tufan Akcagöz; CHP Tabanı Necattin Demirtaş’a Güvenmiyor

31 Mat’ta yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili açıklamalar yapan CHP Samsun İl Eski Başkanı Tufan Akcagöz, CHP örgütlerinin İYİ Parti ile yapılan ittifakta istediğini alamadığını söyleyerek örgüt tabanına hayal kırıklığı yaşatıldığını söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında İlkadım’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday çıkartması gerektiğini ifade eden Akçagöz, “İlkadım’da Ak Parti’nin karşısında CHP’nin bir aday çıkarması gerekirdi. Aday adaylığı sürecinde iddialı olacak bir arkadaşımız aday adaylığı için başvuru yapmıştı. Böyle bir süreç yaşanmamış gibi davranarak etkileri önümüzdeki yıllarda da yaşanacak, partimizin oy oranlarını küçültecek bir şekilde İYİ Parti’nin dümen suyunda siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz” açıklamasını yaptı.

Haber sitemize açıklama yapan Akçagöz, açıklamasının devamında “Dümenine girdiğimiz İYİ Parti CHP örgütleri için büyük önem arzeden İlkadım’da hem de Cumhuriyetin 100. yılının kutlandığı bir ortamda “Ben MHP’li doğdum ve MHP’li öleceğim” diyen Necattin Demirtaş‘ı aday gösterdi. Necattin Demirtaş CHP örgütleri için doğru bir aday değildir. CHP tabanının görüşü alınmadan aday gösterilmiş Necattin Demirtaş’ın arkasında örgüt tabanı ne kadar durur? Ne kadar destek olur? CHP İlkadım örgütü bu süreci iyi yönetemedi. CHP’li bir adayın arkasında duramadı. MHP’li Necattin Demirtaş’ın adaylığına sesini çıkarmadı. CHP örgütleri kendine soruyor. Diyelim ki Sayın Demirtaş, seçimi kazandı. Her fırsatta ben ülkücüyüm diyen bir kişinin seçimi kazandıktan sonra seçimi kazandım partime dönüyorum derse kim bunu engelleyecek. CHP örgütleri bu güvensizliği yaşıyor. Kimse de bu duruma bir güvence veremez. İşte CHP tabanı bu durumdan oldukça rahatsız. Bu durumu sorguluyor. Örgüt tabanımız kendisine dayatılan bir şeyi kabul etmez. Kendisinden olup olmadığını sorgular. CHP’liler güvenmediği bir siyasetçinin ardında durmaz. Gerekirse oy kullanmaz ve güvenmediği bir kişiye oy vermez” dedi.

Kaynak: medyasamsun.com

adminadmin