Genel
Giriş Tarihi : 07-12-2019 10:39   Güncelleme : 07-12-2019 10:39

Tükiye’de obezlik tehlikeli hal aldı!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, Türkiye'nin obezite karnesini değerlendirdi.

Tükiye’de obezlik tehlikeli hal aldı!

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; obeziteden ölen insan sayısının açlıktan ölen insan sayısını geçtiğine dikkat çekti.

Türkiye nüfusunun yüzde 30'nun obez sınıfına girdiğini dile getiren Başhekim Çelik, vücutta aşırı yağ birikmesinin obezite olarak tanımlandığını söyledi.

Çelik, "Bir kişinin vücut kitle endeksinin 40'ın üzerinde olmasıyla kişi hasta kabul edilir. Obezite dünyada bir salgın gibi yayılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün son yıllarda çok çarpıtıcı tespitleri vardır. Bu tespitlerden bir tanesi ise dünyada açlıktan ölen insan sayısı, fazla beslenmekten ölen insan sayısından daha azdır. Obeziteden ölen insanların sayısı, açlıktan ölen insan sayısını geçti. Son yıllarda bilincin artmasıyla obeziteyle mücadele artış gösterdi. Ülkemizde de nüfusun yüzde 30'u obez sınıfına girmektedir.

Obeziteyle mücadele konusunda Sağlık Bakanlığımızın belli bir programı var. Bu çerçevede obezite merkezlerinin açılması öngörülüyor" dedi.

 

 

adminadmin