Güncel
Giriş Tarihi : 10-12-2014 21:00   Güncelleme : 10-12-2014 21:00

Turhal'da ücretsiz kanser taraması yapıldı

TOKAT (AA) -  Turhal'da Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı tarafından 2010 yılında Türkiye genelinde başlatılan kalın bağırsak kanseri, meme kanseri ve rahim ağzı kanserinin erken teşhis edilmesi amacıyla ücretsiz kanser taraması yapıldı

Turhal'da ücretsiz kanser taraması yapıldı

TOKAT (AA) -  Turhal'da Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı tarafından 2010 yılında Türkiye genelinde başlatılan kalın bağırsak kanseri, meme kanseri ve rahim ağzı kanserinin erken teşhis edilmesi amacıyla ücretsiz kanser taraması yapıldı.

Turhal Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Aybulut, kanser taramasının Turhal Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Kanserde erken teşhisin önemine değinen Aybulut, "Bilhassa taraması yapılan kalın bağırsak kanseri, meme kanseri ve rahim ağzı gibi kanserlerde erken teşhis tedaviyi çok büyük oranda mümkün kılmaktadır. Bu nedenle birinci kademe kanser taramaları Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşımızın sigortası var mı, yok mu diye sorgulanmadan ücretsiz olarak yapmaktadır" dedi.

Aybulut, isteyen herkesin bu taramaları yaptırabileceklerini söyledi.

 
adminadmin