Genel
Giriş Tarihi : 16-01-2020 10:40   Güncelleme : 16-01-2020 10:40

Turizm Tanıtım Ajansı İlk Toplantısını Yaptı

2 hafta önce yapılan seçimlerin hemen ardından Türkiye Turizm Tanıtım Ajansı İstanbul’da Kültür ve Turizm bakanı Ersoy’un başkanlığında ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı.

Turizm Tanıtım Ajansı İlk Toplantısını Yaptı

Seçilen 10 üyenin de hazır bulunduğu toplantıda Kültür ve Turizm bakanı Mehmet Ersoy un ajansın amacı, hedefleri ve kurgusu hakkında yapmış olduğu konuşma ile başladı. Ersoy “Türkiye turizminde yeni bir tanıtım ve pazarlama dönemi başlıyor. Bunu profesyonelce ve işin profesyonelleri ile yapacağız. Bu çalışmaların sadece turizm pazarlamasına etkisi olmayacak, ülke algısına da büyük katkı sağlayacak. Bunun etkilerini kısa sürede görmeye başlayacağız” dedi.

Toplantının ikinci bölümünde ajans üst düzey yöneticileri TGA yönetim kuruluna ajansın organizasyon şeması, bütçesi ve insan kaynakları alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Turizm ajansının merkezi İstanbul’da Astoria AVM ofis katında olacak ve şubat ayı sonunda hazırlıklar biterek faaliyete başlamış olacak.

Karadeniz bölgesini temsil eden yönetim kurulu üyesi Murat Toktaş “Bakan beyin hedefleri ajansın yapısı ve insan kaynakları beklentilerimizi fazlasıyla karşılayacak nitelikte. Ayrıca işleyişi itibari ile profesyonel bir ajans niteliğinde ve bu yaz ajansın sektöre olan olumlu etkilerini görmüş olacağız. İnanıyorum ki ajans sayesinde 2-3 yıl içinde Türk turizm mi ve Türkiye’nin imajı çok farklı yerlerde olacak” dedi.

Temsil ettiği Karadeniz bölgesinin pazarlama anlamında acil yapılması gereken çalışmaların olduğunu söyleyen TGA yönetim kurulu üyesi Murat Toktaş “Zonguldak’tan Artvin e kadar ihtiyaçlarımızı ve yapılması gerekenleri biliyoruz. Arkadaşlarımızla sürekli istişare halinde kalarak taleplerimizi ajansa ileteceğiz. Karadeniz bölgesi ajansında etkisi ile hak ettiği turizm hareketliliğini yakalayacak” Dedi.

adminadmin