Ekonomi
Giriş Tarihi : 27-06-2014 09:11   Güncelleme : 27-06-2014 09:11

TÜRK HAVAALANLARI REKOR KIRIYOR

Türkiye’de yaz sezonunun başlamasıyla turizm sektörü oldukça hareketlendi. Binlerce seyahatseverin ulaşım için havayolunu tercih etmesiyle havaalanları rekorlarla imza atmaya başladı. 21 Haziran tarihinde Antalya Havaalanı, 22 Haziran’da ise İstanbul’daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanları, tüm zamanların en fazla yolcusu ile kendi rekorlarını kırdılar. Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, rekorları hangi milletlerin kırdığını araştırdı. Verilere göre; 21 ve 22 Haziran tarihlerindeki rekorlar İngiliz ve Rus seyahatseverlerle kırdı.

TÜRK HAVAALANLARI REKOR KIRIYOR
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte seyahatseverler tatil bölgelerine akın etmeye başladı. Seyahatleri için binlerce tatilcinin havayolunu tercih etmesi rekorları da beraberinde getirdi.  Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)’nin verilerine göre, 21 Haziran’da 169 bin 122 yolcuyla Antalya Havaalanı, 22 Haziran’da ise toplam 231 bin 134 yolcu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı ve İstanbul Atatürk Havaalanı tüm zamanların rekoruna imza attı. İnternet sitesiyle olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan  Skyscanner, rekorları hangi milletten yolcuların kırdığını araştırdı.
 
Antalya’da Ruslar Rekor Getirdi
 
21 Haziran 2014 tarihinde toplamda 169 bin 122 yolcuya hizmet veren Antalya Havaalanı’na en çok yolcu Moskova, İstanbul, Manchester, Londra ve St. Petersburg’dan geldi. Rekorlardaki Rus seyahatseverlerin etkisi, bu yaz da Rusların en gözde tatil mekanının Antalya olacağını gösteriyor.
 
İstanbul Yazında Gözde!
 
Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama platformu Skyscanner’ın verilerine göre, 22 Haziran günü İstanbul Atatürk Havaalanı’na en çok yolcu Londra, İzmir, Seul, Moskova ve Bakü’den geldi. Daha çok iç uçuşların gerçekleştirildiği Sabiha Gökçen Havaalanı’nın rekor kırmasını sağlayan yolcular ise Türkiye içerisinden; Antalya, İzmir, Konya, Ankara ve Adana’dan geldi. 
 
İstanbul Atatürk Havaalanı İlk 5 Şehir
 
Londra
İzmir
Seul
Moskova
Bakü
İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı İlk 5 Şehir
 
Antalya
İzmir
Konya
Ankara
Adana
Antalya Havaalanı İlk 5 Şehir
 
Moskova
İstanbul
Manchester
Londra
St Petersburg
adminadmin