Genel
Giriş Tarihi : 17-08-2018 09:02   Güncelleme : 17-08-2018 09:02

Türk henkel’den önemli açıklama!

Henkel Firması Amerikan ürünlerinin boykot çağırısında isminin ve markasının geçiyor olması karşısında bir açıklama yaptı.

Türk henkel’den önemli açıklama!

Açıklamada, Henkel firması, Almanya’nın en güçlü kuruluşlarından biri olduğu ve tüm markaları da kendisi gibi tamamen Alman olduğu kaydedildi.

Açıklama şöyle;

Henkel, Türkiye’de üretim yapan ve yatırımları bulunan bir %100 Alman şirketidir. Bu nedenle yayınladığınız haberin içerisinden firmamızın ve markalarının adlarının kaldırılmasını rica ederiz.

Yayınınızda yer alan haberde Henkel’in Amerikan kuruluşu olduğu şeklinde kullanılan ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.

Henkel, 1876 yılında Fritz Henkel tarafından Almanya'nın Aachen kentinde kurulmuştur ve bir Alman şirketi olarak binlerce çalışanı ile global anlamda bugün dünyanın birçok ülkesinde faaliyet göstermektedir. Yapıştırıcı Teknolojileri, Güzellik ve Bakım, Çamaşır ve Ev Bakım iş birimlerinde birçok markaya sahip olan Henkel, Türkiye’yi önemli bir pazar olarak görmekte ve 1963 yılında Gebze’de açtığı ilk fabrikadan bu yana ülkemize önemli yatırımlar gerçekleştirmeyi sürdürmektedir.

Söz konusu haberde adı geçen, Amerikan menşeli olduğu iddia edilen ve boykot çağrısı yapılan Clin, Diadermine, Fa, Persil, Perwoll, Schwarzkopf, Syoss, Blendax, Pril ve Dixi gibi, Türk insanının yıllardır vazgeçemediği markaların her biri de tamamen güçlü Alman kuruluşu Henkel’in imzasını taşıyan önemli markalardır. Bu bağlamda, yayınınızda yer alan ilgili haberden şirketimiz adının ve markalarının kaldırılması hususunu, tüm yasal haklarımız saklı kalmak kaydı ile önemle bildiririz.

Söz konusu haberde iddia edildiği gibi Henkel’in bir Amerikan markası olmadığını bir kez daha önemle hatırlatır, Türkiye’ye yatırımları ile katkıda bulunan uzun vadeli bir yatırımcı konumundaki kuruluşumuzun bundan sonra da marka, ürün ve yatırımlarıyla Türk halkının yanında olacağını saygılarımızla belirtmek isteriz. 

Türk Henkel Kimya San. Ve Tic. A.Ş.

adminadmin