Sağlık
Giriş Tarihi : 15-05-2019 15:57   Güncelleme : 15-05-2019 15:57

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Samsun’da İftardan Sonra Da Çalışacak!

Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığından aldığı yetki ile Kan Hizmetleri alanında; tıp bilimi ve teknoloji alanında kaydedilen yenilikler ışığında insan sağlığının korunması hususunda başarılı faaliyetlerini sürdürüyor.

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Samsun’da İftardan Sonra Da Çalışacak!

Toplumun ihtiyacı olan kanı, çağın gerektirdiği teknolojik olanakları kullanarak; nitelikli, güvenli ve uluslararası standartlarda toplamak, gerektiğinde en güvenli koşullarda dağıtımını sağlamak yönünde faaliyetlerini sürdüren Kızılay bugün, ülkemizin kan ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır. 2018 yılında ülkemizde 2.571.482, Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezinde 102.003 ünite kan bağışı alan Kızılay, 2019 yılında ise ülke genelinde 2.705.500 ve bölgemizde 117.000 ünite kan bağışı almayı hedeflemektedir.

Türk Kızılay Orta Karadeniz (Samsun) Bölge Kan Merkezi İftardan Sonra da Çalışacak

Kızılay kanın kaynağının yalnızca insan olması ve bağış dışında bir temin yönteminin bulunmamasına bağlı olarak söz konusu faaliyetlerin sürekliliği hususunda; gönüllü ve sürekli kan bağışı anlayışını, toplumun her kesimine yaymak amacıyla eğitsel ve uygulamaya dönük faaliyetlere büyük önem veriyor.

18 Bölge Kan Merkezi, 68 Kan Bağış Merkezi ve mobil kan alma birimleri ile ülke genelinde kan bağışçıları için ulaşılabilir olmaya devam ederken, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı dolayısıyla çalışma saatlerini kan bağışçılarına göre revize etmiş bulunuyor.

Söz konusu değişiklikler kapsamında, kan bağışçılarına ulaşabilmek adına bölgemiz sorumluluk sahasındaki Amasya, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illerinde Teravih namazı saatlerinde halkın yoğun olarak bulunduğu sahil yolu, meydan gibi lokasyonlarda gezici ekipler planlanmıştır.

Kan bağışında bulunmak ya da bilgi edinmek isteyen bireyler ise 168 Çağrı Merkezi’ni (ücretsiz) arayarak veya www.kanver.org’yi ziyaret edip, “Kan Bağışı Noktaları” seçeneğine tıklayarak gerekli bilgilere kolaylıkla ulaşabilecektir (http://www.kanver.org/KanHizmetleri/KanBagisiNoktalari).

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

adminadmin