Genel
Giriş Tarihi : 22-06-2017 14:15   Güncelleme : 22-06-2017 14:15

Türk Milletinin Sönmeyen Yıldızları

Adı ve soyadından başlayan asalet, asalet yoksunlarını hep korkuya sevk ediyor. Adı: “Necmettin”. Necmettin, “dinin yıldızı” anlamına gelmektedir. Burada “din” yerine “Türkiye, memleket, vatan” kelimelerinden birini de koyabilirsiniz. Türkiye’nin yıldızı, memleketin yıldızı, vatanın yıldızı… Soyadı ise “Yılmaz”. Yılmaz, korkusuz, cesur, kahraman gibi anlamlara gelmektedir. Ad ve soyadaki şu asalet, tesadüf olmasa gerek.

Türk Milletinin Sönmeyen Yıldızları

Mübarek Kadir gecesini idrak ederken aldığımız bir haber: “Necmettin Yılmaz öğretmen şehit edildi.” Şehidimizin gülümseyen ve güven veren “nur yüzlü” bir de fotoğrafı var. Hatta öğrencileri içinde parlayan bir yıldız gibi duran resmi de ayrı bir anlam taşıyor.

Şehit kelimesinin iki boyutu vardır. Biri toprağa ekilen tohum; diğeri gökteki yıldız. Toprağa bir tohum ekilirse, o tohum yüzlerce, binlerce çoğalarak ürüne dönüşür. Gökteki yıldızları saymağa kalksanız, ömrünüz yetmez.

Velhasıl her şehit, atamız Bilge Kağan’ın sözünü akla getirir: Üstte mavi gök, altta yağız toprak…

Sevgili Necmettin Yılmaz öğretmenim; sadece genç bedeninle sevenlerin bu dünyada görüşemeyecek… Buna karşılık İstiklal Marşımızda vaad edilen “O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak” sözü bağlamında ebediyen anılacak ve sevileceksin..

Şu mübarek Ramazan gününde Allah şehadetini kabul etsin. Rabbim, sevenlerine ve ailene de sabırlar ihsan etsin.

Şaban SAĞLIK

adminadmin