Siyaset
Giriş Tarihi : 20-04-2017 11:02   Güncelleme : 20-04-2017 11:02

TÜRKAV Samsun Şube Başkan Yardımcısı İlkay Ertan: Mhp İstifaları Kripto Fetöcülerin Talimatı

TÜRKAV Samsun Şube Başkan Yardımcısı İlkay Ertan, MHP’deki istifaların sebebinin kripto FETÖCÜ’lerin talimatıyla gerçekleştirildiğini iddia etti.

TÜRKAV Samsun Şube Başkan Yardımcısı İlkay Ertan: Mhp İstifaları Kripto Fetöcülerin Talimatı

Ertan, Kripto FETÖCÜ’lerin Türkiye genelinde Telegram isimli şifreli mesajlaşma programı üzerinden talimat verdiğini belirterek, “MHP’deki Türkiye genelindeki istifalar kripto FETÖCÜ’lerin talimatıyla yapılıyor. Hedefleri MHP’yi boşaltarak.  Akşener’in kuracağı partiyi desteklemek” diye belirtti.

TELEGRAM NEDİR?

FETÖ’nün de tıpkı bir diğer terör örgütü DAEŞ gibi kullandığı şifreli mesaj programı Telegram, aynı anda 5 bin kişiye ileti yollayabiliyor. Şirket de kendi programına o denli güveniyor ki şifresini kırana 300 bin dolar ödül vaat ediyor.

Avrupalı yetkililerin son dönemlerde en çok başını ağrıtan konulardan biri de terör örgütlerinin şifreli iletişim yollarını kullanması. Bunlara son örnek de hem DAEŞ, hem de FETÖ tarafından kullanıldığı tespit edilen Telegram adlı mesajlaşma programı...

FETÖ KORUDU DAEŞ PATLATTI

Bedava indirilebilen uygulama hem şifreleme sistemi kırılamadığı için hem de çok sayıda kişiye aynı anda mesaj iletebildiği için terör örgütlerinin favorileri uygulamalarından biri haline geldi. Telegram, aynı anda 5 bin kişilik gruplara ileti yollayabiliyor, görüntü ve fotoğraf paylaşımı gerçekleştirebiliyor.

MUCİTLERİ: BİZ DE ÇÖZEMEYİZ

Uygulama aynı zamanda mesajların bir süre sonra kendi kendini imha etmesi özelliğine de sahip. Telegram'ın Rus mucitleri Pavel ve Nikolay Durov kardeşler, "Kullanıcıların mesajlarına biz bile erişemeyiz" diyor. DAEŞ terörüne en çok kurban veren Avrupa Birliği üyesi olan Fransa'da güvenlik yetkilileri bu konunun üzerine eğilmiş durumda. 29 yaşındaki Raşid Kasım adlı bir Fransız vatandaşının, Fransa'da eylem yapmaları konusunda 300 kişiye bu uygulama üzerinden emir verdiği söyleniyor. AFP'nin haberine göre iki polisi bıçakla öldüren Larossi Aballa ve temmuz ayında bir rahibi öldüren iki terörist, Raşid Kasım'ın Telegram'daki kişi listesinde yer alıyordu. Son olarak Paris'teki Notre Dame Katedrali'ne saldırı düzenlemeyi planlayan kadın teröristlerin de Kasım'ın kişi listesinde çıkması, basının bu uygulamanın daha da üzerine gitmesine neden oldu.

FRANSA'NIN KORKULU RÜYASI

Fransız istihbarat ajanları, Telegram mesajlarını edinmenin tek yolunun örgütlerin içine sızmak olduğunu söylüyor. Fransa İç İstihbarat Birimi (DGSİ) Başkanı Patrick Calvar, Whatsapp, Viber, Telegram gibi mobil haberleşme sistemlerinin takibinde güçlük çekildiğini belirtti. Telegram şirketi de şifreleme sistemlerine ne kadar güvendiklerini belirtmek için "Mesajlarımızın şifresini kırabilene 300 bin dolar ödül vereceğiz" vaadinde bulundu.

 

adminadmin