Genel
Giriş Tarihi : 16-02-2018 13:41   Güncelleme : 16-02-2018 13:41

Türkeş’in manevi evladı İbrahim Ersöz Başbuğum Vehbi Koç’u sevmezdi!

Rahmetli Alparslan Türkeş’in “manevi evladım” dediği ve son günlerini birlikte geçirdiği bilinen İbrahim Ersöz, Vehbi Koç ile Başbuğ arasında olan, fakat fazla su yüzüne fazla çıkmayan ilişkilerin perde arkasını anlattı.

Türkeş’in manevi evladı İbrahim Ersöz Başbuğum Vehbi Koç’u sevmezdi!

Alparslan Türkeş’in, Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunan işadamlarına özel bir değer verdiğini belirten İbrahim Ersöz, “Rahmetli Türkeş, işadamlarına, özellikle de sanayicilere büyük değer verirdi. Türkiye gibi ülkelerde sanayiciliğin kolay olmadığını anlatırdı” dedi. Türkeş’in manevi evladı olarak bilinen Ersöz, Vehbi Koç ile ilgili önemli bir ayrıntıyı paylaştı.

İbrahim Ersöz şunları anlattı:

“Rahmetli Başbuğum için sanayicilerin yeri çok ayrı idi. Hepsi ile iyi ilişkiler içinde bulunmayı isterdi. Bu açıdan Vehbi Koç ile de kötü bir ilişkisi yoktu. Ama onu sevmediğini her fırsatta belli ederdi.

Sevmemesi ise kişisel sebeplere bağlı değildi. Başbuğ, nüfus planlamasına hep karşı çıktı. Türkiye’nin her açıdan güçlü olmasını isterdi. Bu güce nüfus da dahil idi. Onun nüfus planlaması politikalarına hep karşı çıktı. Vehbi Koç’un nüfus planlaması politikalarını teşvik etmesini, bunun finansörlüğünü yapmasını hiç affetmedi.

Bugün görüyoruz ki nüfus planlaması, Batı’nın Türkiye’nin önünü dizginlemek için kurulmuş bir tuzak. Vehbi Koç’un bu tuzağa alet olmasını Başbuğ bir türlü içine sindiremezdi.”

adminadmin