Güncel
Giriş Tarihi : 16-10-2013 12:49   Güncelleme : 16-10-2013 12:49

TÜRKEŞ'İN TALİMATIYLA KÜRTÇE DERGİ ÇIKARDIK!

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde billboard’larda yer alan Kürtçe ve Türkçe bayram mesajı nedeniyle partiden ihracı gündeme gelen Belediye Başkanı MHP’li Behçet Saatcı’nın partisine tepkisi sürüyor.

TÜRKEŞ'İN TALİMATIYLA KÜRTÇE DERGİ ÇIKARDIK!
MHP eski Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in torunu Onurhan Homriş, tatil için geldiği Fethiye’de Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret etti. Fethiye Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından servis edilen haberde, partiden ihracı gündeme gelen Behçet Saatcı’ya destek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini kaydeden Onurhan Homriş, “Behçet Saatcı, MHP’nin en başarılı belediye başkanlarından. Başkanı destekliyor, kendisini daha iyi yerlerde görmek istiyoruz” diye konuştu.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Behçet Saatcı ise “Rahmetli Alparslan Türkeş’in torununun İstanbul’dan Fethiye’ye gelip, işlerini yarıda keserek bizleri ziyaret etmesi bizim için büyük onurdur” dedi.
 
’Yarı Kürtçe dergi’
 
1979 yılında yarı Kürtçe hazırlanan ’Kon’ dergisinin Alpaslan Türkeş’in talimatıyla yayımlandığıyla ilgili gazetelerde yer alan haberlere ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Saatcı, “Rahmetli Başbuğ döneminde, 1979’da Başbuğumuz Kürtçe bir dergi çıkartmıştı. O zaman gidip rahmetli Başbuğumuzun mezarına da mı siyah çelenk koyacaklar? Var mı böyle bir şey?” ifadelerini kullandı.
 
Disiplin süreci
 
Fethiye Belediyesi tarafından geçen Ramazan Bayramı’nda cadde ve sokaklardaki billboardlara asılan ’Ülke bütünlüğümüzün bozulmaması ve içimizdeki insan sevgisinin kuvvetlenmesi dileklerimizle, iyi bayramlar’ ifadelerinin yer aldığı bayram mesajı, 10 Ekim’de Kurban Bayramı için bu kez ’Türkçe’ ve ’Kürtçe’ karışık yazıldı. Qurban Bayramımız piroz be” ifadeleri yer aldı. Türkçe ve Kürtçe bayram mesajının hemen alt kısmında ise “Anladınız değil mi? Bu yüzden, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Devlet!” notuna yer verildi. İlanın ardından Belediye Başkanı Behçet Saatcı, MHP Genel Merkezi tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.
 
Vatan
adminadmin