Güncel
Giriş Tarihi : 22-10-2013 09:44   Güncelleme : 22-10-2013 09:44

TÜRKİYE, BU İSTİKAMETTEN GERİ DÖNMEYECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Demokratikleşme paketiyle ilgili olarak "Türkiye, bu istikametten geri dönmeyecektir." dedi.

TÜRKİYE, BU İSTİKAMETTEN GERİ DÖNMEYECEK
Kurtulmuş, Lübnan'da 9 Ağustos'ta kaçırılan 71 günlük esaretin ardından cumartesi günü serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Ağca ve Murat Akpınar'a "geçmiş olsun" dileklerini iletti.
 
"Ailelerinin, milletimizin gözü aydın" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:
 
"Bu iki değerli arkadaşımızın aramıza katılmış olması, ülkemize yeniden gelmiş olmaları, bayram sevincimizi bir kere daha artırmıştır. Ümit ediyoruz, dua ediyoruz ki, bir daha böylesine yanlışlıklarla karşılaşmayız. Ortadoğu'nun, bir takım kirli oyunların, bir takım karanlık oyunların merkezi haline gelmiş olan bu coğrafyanın, en kısa zamanda yeniden esenlik adası, esenlik ülkeleri haline gelmesini temenni ediyoruz. Bizim hayalimizde olan Hadramut'tan kalkan yaşlı bir kadının elini kolunu sallayarak dünyanın öteki tarafına selamet, sükunet, emniyet içerisinde geçebileceği ve gezebileceği bir dünyanın oluşabilmesini de yürekten temenni ediyoruz. Böyle bir dünyanın, coğrafyanın oluşabilmesi için de Türkiye'nin üzerine çok büyük sorumluluklar düştüğünün farkındayız. Bu sorumlulukların bilinci içerisinde siyasi çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
 
Kurtulmuş, ülkenin 2 yıllık sürede yerel, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri arka arkaya yaşayacağı bir sürece girdiğini vurgulayarak, "Bu sürecin hayırlı olmasını, bu sürecin Türkiye'nin bundan sonraki gidişatına düzgün bir şekilde yön verecek sonuçlarla sonuçlanmasını temenni ederiz. Bu seçimler sadece kimin belediye başkanı olacağı, kimin milletvekili seçileceği seçimleri değildir. Bunun ötesinde önümüzdeki üç seçim, Türkiye'nin belki önündeki 30, 40 yılı belirleyecek olan seçimlerdir. Bu seçimlerde Türkiye, eski Türkiye'nin istikametinde mi gidecek, yoksa yeni Türkiye'nin özgürlükçü, demokratik gerçekten daha ileriye giden ekonomik, sosyal olarak daha gelişmiş olan bir Türkiye istikametinde yürüyüşünü, emin adımlarla ve hızlandırarak mı devam ettirecek? Dolayısıyla bu seçimler, bu çerçevede çok önemlidir. Bu seçimlerin ilki de önümüzdeki yerel seçimler. Yerel seçimlerde ümit ediyoruz, Eskişehir'de çok parlak sonuçlar alacağız. Eskişehir'de AK Parti, 14 artı 1 sonucuyla çıkacak ve yerel seçimlerde çok ciddi bir başarı yakalayacaktır" diye konuştu.  
 
Demokratikleşme paketi
 
Demokratikleşme paketini, çok titiz ve dikkatli bir çalışmayla hazırladıklarını, değil cümleleri kelimeleri bile üzerinde durarak, tartışarak ele aldıklarını anlatan Kurtulmuş, söz konusu paketi, ülke için gerçekten önemli bir atılım olarak nitelendirdi.
 
Kurtulmuş, önceden vatandaşının her türlü farklılığından korkan, çekinen bir devlet anlayışı olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
 
"Demokratikleşme paketinin Türkiye'ye sunmuş olduğu en değerli şey, devletin bir zihniyet değişimini ortaya koymuş olmasıdır. Önce zihniyet değiştiriyor Türkiye... Türkiye, artık vatandaşından korkan bir devlet eliyle yönetilen bir ülke olamaz. Vatandaşımızda ne farklılık varsa, yaşam tarzı, inanç, düşünce, kılık kıyafet, dil bakımından, bütün bu farklılıkları Türkiye'nin bir kazanımı olarak görelim. Bütün bu farklılıkların Türkiye'yi daha ileriye götüreceğini bilen bir zihniyetle bu hazırlanmıştır ve devlette ciddi bir zihniyet değişimi ortaya çıkmıştır. Bu paket uygulanmaya konuldukça bu söylediklerimin ne manaya geldiğini çok daha iyi anlayacağız. Bir paket hazırlanıp rafa konulmadı, o paketin daha mürekkebi kurumadan uygulamaya konuldu ve inşallah bunların hepsi en kısa zamanda uygulanacak ve Türkiye'nin önü açılacaktır. Ben bu istikamette gerçekten Türkiye'nin artık rotasından geri döndürülemeyecek bir şekilde, halkın büyük çoğunluğu tarafından demokratikleşmeyi, barışı, özgürlüğü talep ettiğini biliyorum ve Türkiye bu istikametten geri dönmeyecektir. Birileri bu seçim süreçlerinde belki ortalığı karıştıracak işler yapabilirler. Birileri bu süreçlerin geri döndürülmesi için bir takım oyunlar oynayabilirler ama beyhude. Bunların hiçbirisi para etmeyecektir. Eğer bunlar para etmiş olsaydı, bu süreçleri geri döndürmek mümkün olsaydı, zaten millet her ihtilalden sonra bu süreçleri geri döndürmek isteyenlere oy verir ve sandıktan çıkartırdı."
 
"Bu istikametten geri dönüş asla ve asla olmayacaktır"
 
Kurtulmuş, 67 yıllık çok partili siyasi hayatta, milletin hep demokrasi, kalkınma, kardeşlik ve barış istikametinde yürüdüğünü gördüklerini dile getirerek, "Bu millet, hep devlet millet kaynaşmasını hararetle destekliyor ve böyle olmasını bekliyor. Bir takım elitler, bir takım seçkinlerse millete rağmen Türkiye'de demokrasiyi geri döndürmeye çalışıyorlar, güçleri yetmiyor ihtilal yapıyorlar. İhtilalden sonra ortaya konulan ilk sandıkta da millet cevaplarını veriyor. Ben artık bu kitlelerin de bu Balyozcu, Ergenekoncu, elit, seçkin bir takım çevrelerin de artık bu oyunları sürdüremeyeceğini düşünüyorum. Bu memlekette bir daha 28 Şubat'lar, 12 Eylül'ler gibi tezgahların kurulamayacağına inanıyorum çünkü artık köprülerin altından çok sular geçmiştir. Bu millet kararını vermiştir, istikametini tutturmuştur. Bu istikametten geri dönüş asla ve asla olmayacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Demokratikleşme paketinin içeride olduğu gibi dışarıda da ilgi çektiğinin altını çizen Kurtulmuş, "Avrupa Birliği, Türkiye'nin bu Demokratikleşme paketine karşı olumlu şeyler söylüyor, Lütfetmişler... İlerleme Raporu'nda bunun önemli bir gelişme olduğunu ifade etmişler. Eyvallah, memnun olduk ama kusura bakmasın, biz bütün bunları Avrupa Birliği, İlerleme Raporu'nda Türkiye hakkında iyi şeyler yazacak diye yapmadık. Bütün bunları, Türkiye bu istikamette ilerlemeye devam etmiş, devam edecek olduğu için yaptık. Dünyanın hiçbir yerinden hiç kimseden 'aferin' beklemiyoruz. 'Aferin' demeseler, ilerleme raporlarında iyi şeyler yazmasalar bile biz, bunları yapmaya devam edeceğiz çünkü biliyoruz ki, bu memleketin Şırnak'ındaki, Eskişehir'indeki, İstanbul'undaki, Hatay'ındaki vatandaşımızda birinci sınıf yurttaş olmayı hak ediyor. Herkes dilediği gibi yaşamayı, inanmayı, her türlü faaliyeti sürdürmeyi hak ediyor. Herkes dünyanın en büyük, en önemli ülkesinde yaşamayı hak ediyor. Buna böyle inanıyoruz ve gerçekten siyaseti de milletin duasını, Allah'ın rızasını kazanmanın bir aracı olarak telakki ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
adminadmin