Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-01-2019 15:39   Güncelleme : 18-01-2019 15:39

Türkiye Dağcılık Federasyonu Tırmanış Küçükler ve Gençler Boulder Şampiyonası Türkiye üçüncüsü Samsun’dan!

Türkiye Dağcılık Federasyonu Tırmanış Küçükler ve Gençler Boulder Şampiyonası Türkiye üçüncüsü Samsun’dan!

12-13 Ocak 2019 tarihinde Malatya'da Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Spor Tırmanış Küçükler ve Gençler Boulder Türkiye Şampiyonası 1. Ayak yarışmasında Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'nde koruma ve bakım altında bulunan 9 yaşındaki Asel Çakır, Küçük E Kategorisinde Türkiye 3.sü oldu.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Mustafa Keskin antrenörlüğünde haftada 3 gün antrenman yapan Asel Çakır, başarısını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu ve önümüzdeki yıl daha iyi bir derece yapmak için çalışmalara ara vermeden devam ettiğini söyledi.

Samsun'a üçüncülük madalyası ile dönen Asel Çakır'ı tebrik eden İl Müdürü Tekin Balcı, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak öncelikli hedeflerimizden biri çocuklarımızın fiziki ve ruhsal yönden sağlıklı bireyler olarak yetişmeleridir. Çocuklarımıza, eğitimlerinden arda kalan zamanlarda Samsun ASP Spor Kulübü olarak spor faaliyetleri yaptırarak gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımız hâlihazırda voleybol, güreş, buz hokeyi, golf, yüzme, bowling, futbol, tırmanma ve bisiklet branşlarında spor faaliyetlerini yürütüyorlar. Bu kapsamda İlimizde ve Türkiye'de gerçekleştirilen çeşitli organizasyonlara çocuklarımızın katılımını sağlıyoruz. Geçtiğimiz hafta Malatya'da gerçekleştirilen Spor Tırmanış Boulder Türkiye Şampiyonası 1. Ayak yarışmaları için İlimizde gerçekleştirilen il seçmelerinde 12 çocuğumuz dereceye girerek madalya almıştı. Farklı yaş kategorilerinde birinci ve ikinci olan 5 çocuğumuzu Malatya'ya Türkiye Şampiyonası'na gönderdik. Asel Çakır'da Malatya'ya giden çocuklarımızdan biriydi ve Samsun'a üçüncülük ile döndü. Asel Çakır'ı ve onun nezdinde sportif faaliyetlere katılan ve emek harcayan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

adminadmin