Güncel
Giriş Tarihi : 29-12-2014 20:30   Güncelleme : 29-12-2014 20:30

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Palakoğlu:

SAMSUN (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, son 4 yılda yurt içi ve dışında toplamda 280 milyon liralık yardım gerçekleştirdiklerini söyledi

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Palakoğlu:

SAMSUN (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, son 4 yılda yurt içi ve dışında toplamda 280 milyon liralık yardım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Palakoğlu, Samsun'da TDV Konferans Salonu’nda şubelerin yeniden yapılanma süreci bilgilendirme toplantısına katıldı.

TDV'nin kuruluşunun 40'ıncı yılında yeniden yapılanma sürecinin genel merkez boyutunda tamamlandığı ancak taşra teşkilatlarında sürdüğünü belirten Palakoğlu, şu an 985 olan şube sayısının ilçelerde yeni açılacaklarla bine ulaşacağını belirtti.

- TDV'den son 4 yılda 280 milyon liralık yardım

Vakfın yardımları hakkında da bilgi veren Palakoğlu, 2015'te verecekleri "Dünya İyilik Ödülleri" için ise hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade etti. 2013 yılında dünyadaki açlık, yokluk, savaş, iç savaş gibi yaşanan birçok afet ve felaket sebebiyle insanların zor durumda kaldığını, bunun büyük bir çoğunluğunun ise Müslüman ülkeler olduğunu dile getiren Palakoğlu, "Türkiye, 2013 yılında Gayri Safi Milli Hasıla rakamlarına göre en çok yardım yapan ülke oldu ve birinci sıraya geldi. 3,6 milyar lira yardımla ülkemiz, 2013 yılında en çok yardım yapan ülke. Son 4 yıla baktığımız zaman vakfımız hem ülkemizde hem de yurt dışında toplamda 280 milyon liralık yardımı gerçekleştirdi" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile gerçekleştirilen vekaletle kurban kesim programı kapsamında, 1993 yılında 2 bin 634 olan hisse sayısının 2014 yılında ilk defa 135 bin 394 ile en yüksek sayıya ulaştığını kaydeden Palakoğlu, toplamda da 22 yılda ise alınan vekalet sayısının 686 bin 920 olduğunu aktardı.

Samsun İl Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Hayrettin Öztürk ise İslam dininde yolculara, kuşlara ve hayvanlara hizmet eden vakıflar kurulduğunu belirterek, "İslam medeniyeti, bu özelliği sayesinde medeniyet haline gelmiştir" ifadesini kullandı.

 Programda, TDV Şubeler Koordinatörü Yavuz Kocamış ve TDV Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Müdürü Hicret Toprak faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı. Etkinliğe, çevre illerin müftüleri ve TDV Şubesi temsilcileri katıldı. 

adminadmin