Güncel
Giriş Tarihi : 30-12-2014 23:30   Güncelleme : 30-12-2014 23:30

Türkiye Diyanet Vakfı, yurt sayısını 20'ye çıkarıyor

SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, 10 ilde 12 yükseköğrenim öğrenci yurduyla hizmet verdiklerini belirterek, yurt sayısını 20'ye çıkaracaklarını söyledi

Türkiye Diyanet Vakfı, yurt sayısını 20'ye çıkarıyor

SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, 10 ilde 12 yükseköğrenim öğrenci yurduyla hizmet verdiklerini belirterek, yurt sayısını 20'ye çıkaracaklarını söyledi.

Palakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde yapımını sürdürdükleri yükseköğrenim yurtlarını zamanla tüm illere yaymayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye'de 184 üniversitede 5 milyon 400 civarında öğrencinin eğitim aldığını, üniversiteye çocuklarını kaydettiren her ailenin çocuklarının konaklama sorununu çözmek için uğraştığını vurgulayan Palakoğlu, "Ailelerin çocuklarını güvenle emanet edebileceği, aile sıcaklığında yurtlar açıyoruz. Yurt sayımızı Samsun, Rize, Niğde, Bursa, Gümüşhane, Van, İzmir ve Sakarya'da açacağımız yeni yurtlarla 20'ye çıkaracağız. Hedefimiz her ilde bir erkek bir de kız öğrenci yurdunu hizmete kazandırmak" dedi. 

- "Milletimizin emanetleriyle yeni yurtlarımızı inşa ediyoruz" 

Yeni yurtlar yapmak için çalışmalara başladıklarını, bu kapsamda bir kampanya düzenlediklerini ifade eden Palakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vakfımızın yeni açacağı yurtlar için yaptığımız kampanyada camilerde 5 milyon 950 bin lira bağış toplandı. Bu bağışlarla yurtlarımızın sayısını artıracağız. Milletimizin emanetleriyle yeni yurtlarımızı inşa ediyoruz. Diyanet Vakfı olarak aziz milletimizden ne zaman destek istediysek bizi her zaman gönülden desteklediler. Her projemiz vakıf medeniyetini bilen hayırsever milletimizin bize emanet ettiği bağışlarla tamamlandı."

Palakoğlu, camilerde okunan her ezan sesinde, Kur'an kurslarında eğitim gören çocukların manevi gelişiminde bağışçıların maddi ve manevi katkıları olduğuna değinerek, "Mahzun gönüllere, muhtaçlara, ülkemizin ve kurumlarımızın ihtiyacı olan insan kaynağının yetişmesi için öğrencilerimize destek veren hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun" diye konuştu.  

- Yurtlarda hedef 7 bin 500 öğrenci kapasitesi

 Yeni açılacak yurtlarla öğrenci kapasitesini de artırmayı hedeflediklerini anlatan Palakoğlu, şunları söyledi:

"Geçen yıl yurt sayımız 6’sı kız, 3’ü de erkek olmak üzere 9'du. Bu yurtlarda bin 900 öğrenci kapasitemiz vardı. Bu yıl İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin Ümraniye'de bin 640 yatak kapasiteli yurdumuz ile Muğla yurdumuz hizmete girdi. Tamamlanan Ankara'daki kız yurdumuzun şubat ayında hizmete girmesi için gayret gösteriyoruz. Yurtlarımızın toplam kapasitesi 4 bin 878'e ulaştı. Yeni açılacak yurtlarımızla bu kapasitemizi 7 bin 500'e çıkarmayı hedefliyoruz."

Vakıf olarak, yükseköğrenim gençliğine huzur içinde kalabilecekleri yer temin etmeyi amaçladıklarını dile getiren Palakoğlu, "TDV Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi bünyesindeki yurtlarımız, sunduğu hizmet ve sağladığı güven ortamı sebebiyle öğrencilerin de ilgi odağı haline geldi" ifadesini kullandı. 

İsmail Palakoğlu, yurtların çağın gereksinimleriyle modern şekilde tasarlandığını belirterek, "Yeni yurtlarımızda bütün odalar internet erişimi ve merkezi klima sistemiyle donatılmış şekilde. Banyo ve tuvaletler odaların içinde, kısacası öğrencilerimizin rahat etmesi için her şeyi düşündük" dedi.

adminadmin