Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-06-2019 11:22   Güncelleme : 19-06-2019 11:22

Türkiye İhracatçılar Meclisi İhracat 2019 Raporu'nu Açıkladı, İlk yüzde Samsun’dan kaç firma var!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) , ihracatçılar için ilk kez yeni vizyon ve yol haritası niteliğinde “İhracat 2019 Raporu” nu açıkladı. TİM'in bu yıl ilan ettiği “İhracatta Sürdürülebilirlik ve Yenilikçilik” yılı kapsamında hazırladığı raporda, ihracatçıya geniş kapsamlı ve katma değer yaratmaya yönelik bir eylem planı ve ihracatçının yol haritası niteliğindeki '5G Yol Haritası'nı bir araya getirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi İhracat 2019 Raporu'nu Açıkladı, İlk yüzde Samsun’dan kaç firma var!

TİM Başkanı İsmail Gülle,“ Göreve geldiğimiz günden bu yana ihracatçıya katma değer yaratacak projeler konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 2019 yılı için ilan ettiğimiz “İhracatta Sürdürülebilirlik ve Yenilikçilik” teması kapsamında; çok boyutlu ve geniş kapsamlı bir eylem planı hazırladık. İhracatta İlk Adım Seferberliği, TİM Kadın Konseyi'nin yürüteceği İhracatta Sıfır Atık Seferberliği, İhracat Oyun Yazılımı gibi projelerimizde bu kapsamda hayata geçirildi. Bu yıl ilkini açıkladığımız İhracat 2019 Raporu ise her yıl düzenli olarak açıklanacak ve ihracatçıya o yılın yol haritasını belirleyecek. Bu rapor tüm çalışmalarımızı tek bir kaynakta toplayan, hem dünyadaki trendlere ışık tutan, hem ihracatımızın durumunu analiz eden, hem de hedef ürün ve hedef pazarlarımızı tespit eden çok kıymetli bir çalışma. Eylem planımız da 5G yol haritamız rotasında ilerleyecek. 5G yol haritamızda; Güçlü Türkiye, Güçlü Ekonomi, Güçlü İhracat, Güçlü İnsan Kaynağı, Güçlü Altyapı ve İhracat Ekosistemi başlıkları yer alıyor. Raporun amacı, ihracatta kırmayı hedeflediğimiz rekorların da ötesinde, dış ticaret fazlası veren Türkiye'dir” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yeni döneminde bir ilke imza atarak ihracatçılar için vizyon ve yol haritası niteliğinde “İhracat 2019 Raporu ”nu hazırladı.

Raporda, 2018’de 500 milyon dolar üzeri ihracat yapan ve ihracatını en çok artıran ilk 3 ilin içinde 474 Milyon Dolar ile Samsun da yer alıyor.

Türkiye İhracatlar Meclisi'nin her yıl düzenlediği İhracatçı Raporu'na göre, Samsun’dan sekiz firma en fazla ihracat gerçekleştirerek ilk 1000 firma arasına girmeyi başardı.

Samsun’un en fazla ihracat yapan yedi firması şu şekilde sıralandı:

Yeşilyurt Group

Borsan Kablo

Sampa

Asçelik

Özyılmaz Fındık

Ulusoy Un

Sürsan

adminadmin