Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-02-2018 09:55   Güncelleme : 19-02-2018 09:55

Türkiye Komünist Parti Samsun İl Örgütünün düzenlediği Halkın seçeneği güçleniyor toplantısına taşlı saldırı!

Türkiye Komünist Partisi, Samsun İl Örgütünün Samsun Gazi sahnesinde gerçekleştirdiği ‘Halkın Seçeneği Güçleniyor’ toplantısı sonrasında taşlı saldırıya maruz kaldı.

Türkiye Komünist Parti Samsun İl Örgütünün düzenlediği Halkın seçeneği güçleniyor toplantısına taşlı saldırı!

TKP Merkez Komite üyesi Ali Rıza Aydın’ın da katıldığı toplantıya yapılan saldırı TKP Samsun il örgütü tarafından yapılan bir açıklamayla kınandı.

Açıklamada şöyle denildi;

Düzen içi çarelerin tükendiği ve bir emekçi iktidarı kurmanın güncelliğinin işlendiği toplantının sonunda toplantıdan çıkanlara yönelik alçak bir faşist saldırı yaşandı.

Organize bir şekilde gerçekleşen saldırıda Gazi Sahnesi’nin camları kırıldı, sahnenin girişi hasar gördü.

Türkiye Komünist Partisi’nin işçileri, emekçileri, aydın ve sanatçıları kapsadığı etkinliği belli ki birilerini korkutmuştur. TKP, örgütlülüğüyle Samsun’daki etkinliğine salonun çoğunluğunu oluşturan TKP dostlarının 1 yaşını doldurmamış bebekleriyle gelebileceği güveni vermiştir.

Bu alçak saldırı karşısında üyeleri ve dostlarıyla gösterdiği disiplin ve kararlık, verdiği güveni pekiştirmiştir.

TKP’nin Türkiye genelindeki örgütlenme kampanyasının parçası olarak Samsun’da gerçekleşen toplantının coşkusunu bu ve benzeri saldırılar gölgeleyememiştir, gölgeleyemez.

Saldırganlar ve onları organize edenlerin hesap vereceklerinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Saldırı üzerine Samsun’da ilerici basın emekçilerinin duyarlılığı, tiyatrocu dostların Gazi Sahnesi’ne de yönelen saldırıya komünistlerin yanında durmaları, halkın seçeneğini güçlendirmekten yana olan meslek örgütleri, dernekler ve sol siyasetin dayanışması bunu

göstermektedir.

Geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Mustafa Suphileri katleden mürtecilerin devamı olan bu güruhu elbette TKP dikkat almaktadır ve bugün olduğu gibi bundan sonra da püskürtmeyi bilecektir. Ancak TKP’nin daha fazla önemsediği,

bu güruhun kaynaklarını kurutacak şekilde TKP üyelerinin ve dostlarının artması, sosyalizm seçeneğinin memlekette yeşermesidir.

Tüm dostlara çağrımızdır, hep birlikte halkın seçeneğini güçlendirelim!

TKP Samsun Örgütü

adminadmin