Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-12-2019 10:42   Güncelleme : 10-12-2019 10:42

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Karadeniz Temsilcisi Trabzonlu mu olacak Samsunlu mu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın yönetim kurulunu belirlemek için 29 Aralık’ta Trabzon’da seçim yapacak.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Karadeniz Temsilcisi Trabzonlu mu olacak Samsunlu mu?

TÜRSAB Başkanı Volkan Kantarcı, 18 ili temsil edecek kişinin Trabzon’dan çıkmasını temenni etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın yönetim kurulunu belirlemek için 29 Aralık’ta Trabzon’da seçim yapacak.

18 ili temsil edecek kişinin Trabzon’da çıkmasını temenni eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, “Turizm hareketliliğinin ve yoğunluğunun en fazla yaşandığı yer, bölgede Trabzon olduğu için bakan seçimin Trabzon’da yapılmasının uygun gördü.

444 otel işletmecisi yapılacak seçimde oy kullanacak” dedi.

444 OTEL İŞLETMECİSİ OY KULLANACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın yönetim kurulunu belirlemek için 29 Aralık’ta Trabzon’da seçim yapacak. 15 kişilik yönetim kurulunda TÜRSAB’ı temsilen 1 kişi olacağını belirten Başkan Kantarcı, Bölgede yapılacak seçimde sadece otel işletmecileri oy kullanabiliyor. Seyahat acenteleri olarak bizim bu oylamada hakkımız yok. Biz ilgili kurala vereceğimiz üyeyi geçen gün olağan genel kurulda oyladık. TÜRSAB’ı temsil edecek kişi Halil İbrahim Kalay olacak” dedi.

Bölgede 444 otel işletmecisinin oy kullanacağını belirten Başkan Kantarcı, “Trabzon 77, Rize 16, Artvin 11, Gümüşhane 6, Giresun 34, Bayburt 2, Ordu 46, Amasya 25, Samsun 45, Çorum 11, Düzce 17, Zonguldak 21, Bolu 27, Bartın 21, Karabük 33, Kastamonu 23, Tokat 18 ve Sinop 11 olmak üzere toplan 444 otel işletmecisi oy kullanacak” diye konuştu.

SAMSUN’DAN ADAY ÇIKARSA ÇEKİŞMELİ GEÇER

29 Aralık’ta Trabzon’da gerçekleşecek seçimde sadece otel işletmecilerinin oy kullanacağını belirten Kantarcı, “Turizm hareketliliğinin ve yoğunluğunun en fazla yaşandığı yer, bölgede Trabzon olduğu için bakan seçimin Trabzon’da yapılmasının uygun gördü. Gönül ister ki Karadeniz’i temsil edecek kişi Trabzon’dan çıksın. Büyük ihtimalle acentelerin birçoğu da aynı fikirdedir. Trabzon ve Samsun’dan ayrı adaylar çıkarsa çekişmeli bir seçim olabilir. Ama asıl önemli olan, seçilecek olanın Karadeniz turizmine hâkim, bilgili, donanımlı olması ve bölge için gerekli çalışmaları yapmasıdır.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Güne Bakış Filiz YILDIRIM

adminadmin